Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchly koniec najvyššie nasadeného dua. Polášek začal novú kapitolu prehrou

Slovenský tenista Filip Polášek nemá za sebou úspešnú premiéru vo štvorhre s novým partnerom na okruhu ATP.

05.08.2021 07:27
Japonsko OH2020 SR Tenis muži štvorhra 1.kolo... Foto: ,
Filip Polášek.
debata

Na turnaji ATP 500 v americkom Washingtone Polášek spolu s Austrálčanom Johnom Peersom ako najvyššie nasadení v 1. kole prehrali s austrálskym duom Alex de Minaur, John Millman za 97 minút 6:7 (4), 7:5, 7:10 v zápasovom tajbrejku.

Polášek a Peers prehrali prvý set v tajbrejku a v druhom zaostávali o jeden brejk 0:2 aj 1:3, ale napokon v ňom zvíťazili 7:5.

V rozhodujúcom tzv. supertajbrejku s počítaním do desať Austrálčania hneď v úvode viedli 5:0 a bol to už dostatočný náskok. Napokon za stavu 9:7 využili druhý mečbal pri servise súperov.

Filip Polášek Čítajte viac Úspešná spolupráca Polášek - Dodig sa končí. Kto bude partnerom Slováka?

Peers vystriedal po boku Poláška Chorváta Ivana Dodiga. Úspešné deblové duo sa po olympijských hrách rozhodlo nepokračovať vo vzájomnej spolupráci, ktorá trvala dva roky. A bola mimoriadne úspešná.

Polášek a Dodig spolu vyhrali dva veľké turnaje na hlavnom mužskom okruhu ATP (Peking 2019 a Cincinnati 2019) a čerešničkou v ich snažení bol tohtoročný triumf na grandslamovom podujatí Australian Open v Melbourne.

Okrem toho boli spolu aj v semifinále Wimbledonu 2019 a v rovnakej sezóne si zahrali aj na majstrovskom turnaji ATP Finals v Londýne, kde má právo účasti len osem najlepších svetových párov vo štvorhre.

Tridsaťšesťročnému Poláškovi aktuálne patrí 12. pozícia v deblovom rebríčku ATP, na OH v Tokiu sa spoločne s krajanom Lukášom Kleinom prebojoval do osemfinále.

Tridsaťtriročný Peers je v deblovom renkingu aktuálne dvadsiaty piaty, pred štyrmi rokmi bol svetová dvojka.

Na OH v Tokiu sa po boku ženskej svetovej jednotky Ashleigh Bartyovej dostal do semifinále mixu a neskôr sa tešil z bronzovej medaily.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa John Peers (@johnwpeers)

Vo štvorhre spolu s Maxom Purcellom neprešli cez 1. kolo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #John Peers