Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspešná spolupráca Polášek - Dodig sa končí. Kto bude partnerom Slováka?

Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig už nie sú partnermi vo štvorhre. Úspešné deblové duo sa rozhodlo nepokračovať vo vzájomnej spolupráci, ktorá trvala dva roky. A bola mimoriadne úspešná.

30.07.2021 12:54
debata (1)
Veľký deň Filipa Poláška v obrazoch Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Víťazi prijímajú gratuláciu od porazených.

Polášek a Dodig spolu vyhrali dva veľké turnaje na hlavnom mužskom okruhu ATP (Peking 2019 a Cincinnati 2019) a čerešničkou v ich snažení bol tohtoročný triumf na grandslamovom podujatí Australian Open v Melbourne.

Okrem toho boli spolu aj v semifinále Wimbledonu 2019 a v rovnakej sezóne si zahrali aj na majstrovskom turnaji ATP Finals v Londýne, kde má právo účasti len osem najlepších svetových párov vo štvorhre.

tenis, Tokio Čítajte viac Čo robí Čech v slovenskom drese? Djokovič si zo mňa robí žarty

Poláškovi aktuálne patrí 11. pozícia v deblovom rebríčku ATP, na OH v Tokiu sa po boku krajana Lukáša Kleina prebojoval do osemfinále.

"Ďakujem Ti Ivan Dodig za spoluprácu a všetky úspechy, ktoré sme spolu dosiahli.

Želám všetko dobré v ďalšej kariére vrátane zisku olympijskej zlatej medaily v Tokiu," napísal Filip Polášek na svojom instagramovom profile.

"Ďakujem Filipovi aj celému tímu za dva roky spolupráce. Som šťastný a vďačný za čas strávený s Filipom, jeho rodinou aj naším tímom.

Vzájomne sme sa od seba veľa naučili a spoločný úspech na Australian zostane natrvalo zapísaný v histórii tenisu. Želám Ti, Filip, všetko najlepšie v pokračovaní v kariére," odpísal Dodig.

Dodig je svetová dvanástka a v Tokiu bojoval vo finále o zlatú medailu spolu s Marinom Čiličom. Podľahli v ňom krajanom Matemu Pavičovi s Nikolom Mektičom 4:6, 6:3, 6:10.

Novým deblovým partnerom 36-ročného Poláška by sa mal stať Austrálčan John Peers, aktuálne 25. hráč deblového renkingu ATP.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa John Peers (@johnwpeers)

Spolu by mali absolvovať už najbližšie turnaje na tvrdom povrchu v Severnej Amerike. Na turnaji série ATP Masters 1000 v kanadskom Toronte je Polášek prihlásený vo dvojici s Peersom a Dodig s Indom Rohanom Bopannom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Ivan Dodig