Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americký novinár vyrukoval na Djokoviča s veľmi hlúpou otázkou. Schytal to

O tom, že nie všetci novinári majú Novaka Djokoviča v láske, netreba veľa písať.

09.07.2021 08:22
Novak Djokovič Foto: ,
Srbský tenista Novak Djokovič počas online tlačovej konferencie pred grandslamovým turnajom vo Wimbledone.
debata (41)

Po jeho lanských výrokoch ohľadne Covidu, vakcinácie, ale aj po jeho vylúčení z US Open, sa na jeho hlavu strhla obrovská dávka kritiky. Francúzsky L'Equipe mu dokonca v karikatúre nakreslil šašovskú čapicu.

Americký novinár z ESPN to na tohtoročnom Wimbledone zaklincoval. Srbského šampióna, ktorý sa v Londýne usiluje o 20. grandslamový titul, sa opísal toto: „Aké je to byť zlým chlapcom, ktorý po celé tie roky naháňa rekordy Rogera (Federera) a Rafu (Nadala)?“

Rodák z Belehradu pohotovo zareagoval. „Nie som žiadny zlý chlapec. A keď si to myslíte, je to len váš názor. Nikoho nenaháňam, idem si len svojou cestou, tvorím vlastnú históriu. A som rád, že som súčasťou histórie športu, ktorý tak veľmi milujem,“ odpovedal rozladený Djokovič.

Novinár to následne schytal aj od svojich kolegov. Tí ho na Twitteri nešetrili.

„Toto bola jedna z najhorších otváracích otázok, akú som kedy na tlačovej konferencii počul,“ tweetoval jeden novinár v súvislosti s incidentom. „Otrasná otázka opäť od akože tenisového novinára. Elegantná a priama odpoveď od Djokoviča. Naozaj toho musí veľa zniesť,“ napísal ďalší.

O tom, prečo je Djokovič menej populárny ako jeho rivali, sme sa kedysi rozprávali s renomovaným srbským novinárom Sašom Ozmom.

„Mám pocit, že médiá na západe často nie sú k Novakovi objektívne a kritizujú ho aj za veci, ktoré by napríklad Federerovi bez problémov prešli. Nepovažujem to však za podstatné,“ povedal nám novinár z televízie Sportklub, ktorý niekoľko rokov sleduje rodáka z Belehradu na najväčších turnajoch po celom svete.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

„Jeho nevýhodou je možno aj fakt, že pochádza z malej krajiny, alebo že kedysi nabúral jednoznačný monopol dua Federer – Nadal,“ dodal.

Trápi to Djokoviča?

„Kedysi áno. Ale zvykol si už. Dnes mám pocit, že neprajné prostredie je preňho akýmsi palivom. V Srbsku máme jedno slovíčko – inat. Nebudem vám ho radšej prekladať, ale jeho význam spočíva v tom, že keď je v jednej chvíli všetko proti vám, prebudí sa vo vás to najlepšie,“ poznamenal Ozmo.

Svetová jednotka má v Londýne na dosah 20. grandslamový titul a môže sa vyrovnať rivalom Federerovi s Nadalom. Už teraz však drží niekoľko vzácnych rekordov. Napríklad je najviac týždňov na čele svetového rebríčka.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Wimbledon 2021