Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tsitsipasovi zomrela päť minút pred finále babka: Trofeje nie sú všetko

Stefanos Tsitsipas mal v nedeľu na dosah veľký grandslamový úspech.

14.06.2021 09:18
Novak Djokovič, Stefanos Tsitsipas Foto: ,
Novak Djokovič so sklamaným Stefanosom Tsitsipasom po finále Roland Garros.
debata (2)

Vo finále Roland Garros viedol 2:0 na sety nad Novakom Djokovičom, ale ani to mu nestačilo na to, aby premiérovo zodvihol prvú veľkú trofej.

V pondelok ráno priznal, že päť minút predtým, ako vstúpil do parížskej arény, mu zomrela babka. Práve jej venuje finálovú účasť. Prvú v kariére.

„Život nie je o výhrach alebo prehrách. Ide o užívanie si každého jedného okamihu, či už samého alebo s ostatnými. Žiť zmysluplný život bez utrpenia a odriekania. Dvíhať trofeje a oslavovať víťazstvá je niečo, ale nie všetko,“ toto napísal 22-ročný Grék na sociálnej sieti Instagram, aby vzápätí vysvetlil, čo týmito slovami sledoval.

Francúzsko Tenis Roland Garros muži 1/2 Djokovič Čítajte viac NÁZOR: Djokovič zničil Nadala v plnej zbroji. Zásadne mení preteky veľkej trojky

„Päť minút pred vstupom na kurt moja milovaná babička prehrala boj o život. Múdra žena, ktorej viera v život a ochota dávať a poskytovať sa nedajú porovnať so žiadnym iným človekom, ktorého som kedy stretol. Je dôležité mať na tomto svete viac ľudí ako bola ona. Pretože ľudia ako ona vás oživujú. Nechajú vás snívať,“ prezradil rodák z Atén.

„Chcel by som povedať, že bez ohľadu na deň, okolnosti alebo situáciu, celé to venujem jej a iba jej. Ďakujem, že si vychovala môjho otca. Bez neho by to všetko nebolo možné,“ dodal. Práve Tsitsipasov otec stojí za veľkou kariérou syna Stefanosa. Trénuje ho dodnes, nechýba na žiadnom zápase.

Aktuálne 4. hráč sveta pôsobil po včerajšom finále veľmi zlomene. O strate, ktorú prežíval, však v tej chvíli nikto ani len netušil.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stefanos Tsitsipas