Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemali ťa k tomu dotlačiť. Osakovú podporili Navrátilová i Curry

Japonská tenistka Naomi Osaková vyvolala v pondelok rozruch, keď odstúpila z grandslamového Roland Garros.

01.06.2021 09:49
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková.
debata

Dvadsaťtriročná svetová dvojka rozhodnutie vysvetlila psychickými problémami, pre ktoré vynechá aj nasledujúce podujatia.

„Teraz si doprajem nejaký čas mimo kurtov, ale v správnej chvíli chcem nadviazať spoluprácu s organizátormi turnajov a diskutovať s nimi, ako by sa dali zlepšiť podmienky pre hráčov, médiá i fanúšikov,“ citoval Osakovú web BBC.

Osaková sa v nedeľu po postupe do 2. kola dvojhry odmietla zúčastniť na pozápasovej tlačovej konferencii, za čo si od organizátorov vyslúžila pokutu 15.000 USD. Podľa jej slov jej vystupovanie pred médiami spôsobuje pocity úzkosti.

"Nechcela som mojím vyhlásením spôsobiť takýto rozruch. Priznávam, že to nebolo ideálne načasované, mohla som s tým trochu počkať.

V Paríži som sa však počas mediálnych aktivít vždy cítila zraniteľná. Mala som úzkosť a usúdila som, že by bolo lepšie vynechať tlačové konferencie," vysvetlila v pondelok Osaková.

Jej postoj ocenili viaceré športové osobnosti, vychádzajúca tenisová hviezda Cori Gauffová jej na sociálnej sieti vyjadrila obdiv, osemnásťnásobná grandslamová víťazka Martina Navrátilová jej popriala skorý návrat:

„Dúfam, že bude v poriadku. Športovci sa často sústredia na svoje telo, ale zanedbávajú mentálnu stránku. Toto je väčšia téma ako účasť či neúčasť na tlačových konferenciách.“

Na stranu Osakovej sa postavil aj hviezdny basketbalista z NBA Stephen Curry: „Nikdy si nemala byť dotlačená k takémuto rozhodnutiu. Veľký rešpekt.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Naomi Osaková