Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osaková to vzala do vlastných rúk. Odstúpila z Roland Garros

Japonská tenistka Naomi Osaková sa rozhodla odstúpiť z grandslamového Roland Garros. Nasadenej dvojke hrozilo vylúčenie z turnaja pre bojkot médíí.

31.05.2021 20:13 , aktualizované: 22:21
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková.
debata (11)

Osaková sa v nedeľu po postupe do 2. kola dvojhry odmietla zúčastniť na pozápasovej tlačovej konferencii, za čo si od organizátorov vyslúžila pokutu 15.000 USD.

„Pre celý turnaj, ďalšie hráčky i pre mňa bude najlepšie, ak odstúpim z turnaja. Všetci v Paríži sa tak budú môcť opäť sústrediť iba na tenisové zápolenia,“ uviedla na twitteri štvornásobná grandslamová šampiónka.

Naomi Osaková Čítajte viac Osakovej hrozí vylúčenie. Bencicová či Nadal reagovali na jej bojkot

Už pred začiatkom turnaja avizovala, že nebude komunikovať s médiami. Podľa jej slov novinári totiž neberú ohľad na mentálne zdravie športovcov.

"Nechcela som mojim vyhlásením spôsobiť takýto rozruch. Priznávam, že to nebolo ideálna načasované, mohla som s tým trochu počkať.

V Paríži som sa však počas mediálnych aktivít vždy cítila zraniteľná. Mala som úzkosť a usúdila som, že by bolo lepšie vynechať tlačové konferencie," dodala Osaková.

Andrej Martin Čítajte viac Martin nenadviazal na Belehrad a končí. Federera potešil vydarený štart

Na odstúpenie Japonky zareagoval aj riaditeľ turnaja a prezident Francúzskej tenisovej federácie Gille Moretton.

„Je mi to veľmi ľúto, že Naomi sa rozhodla nepokračovať na turnaji, som z toho smutný,“ uviedol Moretton.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Na sociálnych sieťach sa k rozhodnutiu Osakovej vyjadrili aj viaceré bývalé hráčky. „Dúfam, že Naomi bude v poriadku,“ napísala legendárna Martina Navrátilová.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Naomi Osaková