Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osakovej hrozí vylúčenie. Bencicová či Nadal reagovali na jej bojkot

Japonskej tenistke Naomi Osakovej hrozí vylúčenie z grandslamového turnaja Roland Garros pre bojkot médií.

31.05.2021 11:47 , aktualizované: 12:22
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková.
debata (12)

Nasadená dvojka už pred štartom antukového vrcholu sezóny avizovala, že nebude komunikovať s médiami ani zúčastňovať sa na tlačových konferenciách. Novinári totiž podľa nej neberú ohľad na mentálne zdravie športovcov.

Po postupe do 2. kola poskytla v nedeľu krátky rozhovor priamo na kurte. Ďalšie mediálne aktivity vrátane tlačovej konferencie však odignorovala, za čo si od organizátorov vyslúžila pokutu 15 000 USD.

Norbert Gombos Čítajte viac Rýchly koniec. Gombos neuhral na Roland Garros ani set

„Naomi Osakovú sme varovali, že ak bude pokračovať v ignorovaní mediálnych povinností, hrozia jej sankcie a pri opakovaných priestupkoch diskvalifikácia pre porušenie kódexu správania,“ uvádza sa vo vyhlásení organizátorov, ktoré sprostredkovala agentúra AFP.

„Ona je typ človeka, ktorá si vyhodnocuje situácie podľa seba a robí rozhodnutia, ktoré sú pre ňu najlepšie. A to sa deje aj teraz,“ vyhlásila Patricia Tigová.

Trinásťnásobný šampión Roland Garros Rafael Nadal na margo správania Osakovej podotkol, že má právo na svoj názor, ale zároveň by mala pochopiť, že komunikovanie s médiami je normálna súčasť tenisového povolania.

Naomi Osaková Čítajte viac Ako kopať do človeka na dne. Osaková nebude komunikovať s novinármi

Bencicová: Vďaka médiám máme celosvetovú reklamu

K situácii sa vyjadrila aj Belinda Bencicová, Švajčiarka so slovenskými koreňmi.

„Cítim to tak, že nemám potrebuje pridávať svoje myšlienky do každej témy,“ cituje jedenástu hráčku rebríčka WTA Tagblatt.

"Na druhej strane mám niekedy pocit, že (Osaková) má záujem na tom, aby táto debata prebiehala.

Práca médií je jej súčasťou, rovnako aj z pohľadu našej práce. Nikdy som nemala pocit, že by ma zle vykresľovali. Vďaka medializácii máme celosvetovú reklamu. Čo sa týka ženského športu, sme veľmi dobre zaplatené. A to aj vďaka médiám," dodala.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Belinda Bencic (@belindabencic)

Poukázala tiež na to, že rozhovory nemusia hráči poskytovať bezprostredne po emotívnych prehrách.

„Pred odpoveďami si môžete urobiť čas a pripraviť si ich. Máme tréning na to, ako pracovať s médiami. Vieme, ako na to,“ zdôraznila Bencicová.

Prípravu absolvovala v slovenskej extralige, kde pomohla Slovanu k obhajobe titulu. V úvodnom kole Roland Garros ju v pondelok čaká Argentínčanka Nadia Podoroská.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Belinda Bencic (@belindabencic)

"Antuka nie je môj najsilnejší povrch, oveľa lepšie sa cítim vo Wimbledone či na US Open. Pokúsim sa však v Paríži uhrať čo najlepší výsledok.

Pôjdem od zápasu k zápasu, kolo po kole a uvidíme, ako to dopadne. Teším sa, že v hľadisku budú aj fanúšikovia," uviedla pred desiatimi dňami Bencicová pre TASR.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Belinda Bencicová #Naomi Osaková