Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Životný úspech napriek prehre. Molčan nestačil vo finále na Djokoviča

Slovenský tenista Alex Molčan prehral vo finále turnaja ATP v Belehrade. Ako kvalifikant podľahol v sobotu jednotke podujatia domácemu Novakovi Djokovičovi 4:6, 3:6.

29.05.2021 06:50 , aktualizované: 15:46
Djokovič Molčan Foto: ,
Novak Djokovič (vľavo) pózuje s trofejou po víťazstve nad Slovákom Alexom Molčanom (vpravo) vo finále turnaja ATP 29. mája 2021 v Belehrade.
debata (1)

Molčan napriek prehre dosiahol životný úspech, keď v srbskej metropole si najskôr pripísal svoje prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na okruhu ATP Tour a nikdy predtým nehral ani štvrťfinále.

Ako zdolaný finalista získal 46.290 eur pred zdanením a 150 bodov do rebríčka.

Slovák začal dobre a získal hneď úvodné podanie súpera, Djokovič ho však vzápätí rebrejkol. V piatej hre však Molčan opäť prelomil Srbov servis a viedol 3:2.

Potom prehral tri hry za sebou, no dokázal zdramatizovať divoký prvý set, keď opäť získal brejk a skorigoval na 4:5. Ani on si však neudržal podanie a Djokovič napokon vyhral prvý set.

V tom druhom si už obaja dali na svojich servisoch väčších pozor. Až v šiestej hre Djokovič brejkol Molčana a odskočil na rozdiel dvoch bodov, Slovák ho však hneď rebrejkol a dostal sa späť do hry.

Ani on však bod nepotvrdil a Srb následne na dvakrát doviedol zápas do víťazného konca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Alex Molčan