Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčan vyprevadil Verdasca s kanárom! V semifinále aj Martin, čaká ho Djokovič

Slovenský tenista Alex Molčan sa suverénnym spôsobom prebojoval už do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Belehrade.

27.05.2021 13:27 , aktualizované: 18:38
Alex Molčan Foto: ,
Alex Molčan odvracia úder Španiela Fernanda Verdasca na turnaji v Belehrade.
debata

Vo štvrtkovom štvrťfinále deklasoval Španiela Fernanda Verdasca v dvoch setoch 6:2 a 6:0 a premiérovo v kariére sa na podujatí ATP 250 dostal medzi elitné kvarteto.

Molčan si v prvom sete vybudoval náskok 3:0, ktorý si bez problémov udržal a v druhom dejstve už skúsenému súperovi nedovolil uhrať ani gem.

Dvadsaťtriročný hráč NTC tak potvrdil skvelú fazónu v srbskej metropole, predtým v 2. kole nestratil ani jednu hru v súboji s domácim Pedjom Krstinom.

Zverenec trénera Ladislava Simona a kondičného Dávida Olasza si v semifinále zmeria sily s Argentínčanom Federicom Delbonisom, ktorý postúpil bez boja, keďže Španiel Roberto Carballes Baena na štvrťfinálový súboj nenastúpil .

"Dnešné víťazstvo je bezpochyby najväčšie v mojej kariére. Fernando je žijúca legenda, som šťastný, že som dnes vyhral.

Verím, že budem schopný pokračovať na rovnakej úrovni, akú predvádzam tu v Belehrade počas celého turnaja. Uvidíme, čo sa stane ďalej," citovala slová Molčana oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Molčan si na antuke v srbskej metropole pripísal svoje prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na okruhu ATP Tour, postúpil do prvého štvrťfinále, teraz je z toho už semifinále po ďalšom jednoznačnom víťazstve.

„Určite to nie je o šťastí. Tvrdo trénujem a stále sa snažím byť lepším hráčom. Samozrejme, keď už vyhráte pár zápasov, prináša to so sebou sebavedomie, ktoré každý hráč potrebuje. Verím v svoj forhend, bekhend, servis. Na kurte si to užívam, všeobecne až tak veľa o tenise nepremýšľam. Verím, že budem schopný to zopakovať viackrát,“ dodal Molčan.

Rafael Nadal Čítajte viac Antuka čaká na jedinú odpoveď. Koho zlomí Nadal vo finále?

Postúpil aj Andrej Martin. Vo štvrťfinále v pozícii kvalifikanta vyradil piateho nasadeného domáceho Srba Dušana Lajoviča 3:6, 6:3, 6:4.

V treťom sete otočil z 0:3. Jeho semifinálovým súperom bude v piatok najvyššie nasadený Lajovičov krajan Novak Djokovič. Ten deklasoval Argentínčana Federica Coriu 6:1, 6:0.

"Je to jeho prvý veľký výsledok, dúfam, že ho to posunie aj v budúcnosti k ďalším úspechom. Dvaja Slováci v semifinále na jednom turnaji neboli naozaj už dlhú dobu.

Možno pár fanúšikov zajtra príde, s podporou z publika by to bolo určite skvelé," vyjadril svoje tajné želanie Martin.

Slovenský daviscupový reprezentant sa už teší na duel s Djokovičom.

"Keď som videl pavúk, povedal som Patrikovi (Fabianovi), ktorý je tu so mnou, aké by bolo skvelé dostať sa do semifinále a zahrať si proti nemu. Novak je pre mňa špeciálny hráč, vždy som si chcel proti nemu zahrať.

Nie je iba špeciálnym tenistom, je aj skvelou osobnosťou, je jedným z mojich najväčších idolov. Teším sa na túto výzvu.

Rovnako nás spája aj to, že jeho tréner Marián Vajda je zo Slovenska a je mojím a otcovým dobrým priateľom," vzal hold svojim najbližším oponentom na záver Martin.

Dvojhra – štvrťfinále:
Alex MOLČAN (SR) – Fernando Verdasco (Šp.) 6:2, 6:0, Andrej MARTIN (SR) – Dušan Lajovič (Srb.-5) 3:6, 6:3, 6:4, Novak Djokovič (Srb.-1) – Federico Coria (Arg.) 6:1, 6:0.

Gombos prehral v Parme

Norbert Gombos vypadol vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Parme.

Vo štvrtok prehral s rovnako nenasadeným domácim Talianom Marcom Cecchinatom hladko v dvoch setoch 3:6 a 1:6.

O osude prvého dejstva rozhodol Cecchinato brejkom na 3:1. V druhom sete viedol zverenec trénera Tibora Tótha 1:0, no potom prehral šesť gemov za sebou.

Dvojhra – štvrťfinále:
Marco Cecchinato (Tal.) – Norbert GOMBOS (SR) 6:3, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Molčan #Fernando Verdasco