Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gombos vyradil favorizovaného Španiela, Molčanov životný úspech

Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Parme.

26.05.2021 15:08 , aktualizované: 19:33
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos.
debata

V stredajšom zápase 2. kola zdolal tretieho nasadeného Španiela Alberta Ramosa Vinolasa v troch setoch 6:3, 6:7 (4) a 6:2. Zápas trval 2:39 h.

Vo štvrťfinále sa Gombos stretne s domácim Talianom Marcom Cecchinatom, ktorý vyradil Slovinca Aljaža Bedeneho nasadeného ako siedmeho 7:5, 6:2.

Martin vyradil Basilašviliho

Slovenský tenista Andrej Martin sa prebojoval do štvrťfinále turnaja ATP v Belehrade. V 2. kole v pozícii kvalifikanta vyradil tretieho nasadeného Gruzínca Nikoloza Basilašviliho 6:1, 4:6, 7:6 (4).

V treťom sete nevyužil Martin vedenie 5:2 a za stavu 5:6 čelil pri vlastnom servise mečbalu. Vynútil si však tajbrejk, v ktorom slávil úspech. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi domácim Srbom Dušanom Lajovičom a Francúzom Jeremym Chardym.

Turnaj v Belehrade je pre Martina generálka na grandslamový Roland Garros.

Andrej Martin počas druhej dvojhry v zápase... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Andrej Martin Andrej Martin počas druhej dvojhry v zápase proti Česku.

"Zápas proti Basilašvilimu bol šialený, priniesol množstvo zvratov. Dôležité bolo zostať pokojný a snažiť sa hrať svoj najlepší tenis. Proti Nikovi je to ťažké, hrá naozaj silné údery.

Niekedy s ním stratíte pár hier v rade a nemôžte s tým urobiť vôbec nič. Preto je dôležité zostať pokojný a čakať na svoju príležitosť. Nemôžem uveriť tomu, že som vyhral.

V treťom sete sa Niko vrátil do zápasu zo stavu 2:5, mentálne je to veľmi silný hráč. Pre mňa je skvelé, že som vyhral," citovala slová Martina oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Roger Federer Čítajte viac Tenis býva brutálny. Federera pri návrate na antuku vyradil španielsky veterán

V Belehrade sa Slovákom darí. Okrem Martina sa do štvrťfinále prebojoval aj Alex Molčan, pre ktorého je to doposiaľ životný výsledok.

„Som veľmi šťastný, že aj Alex sa dostal do štvrťfinále. Pre nás oboch je to skvelé. Možno je kľúč v mojom novom účese, ktorý mám od minulého týždňa. Vyzerám v ňom asi drsnejšie, ale veziem sa s ním na víťaznej vlne, čiže možno tam tkvie tajomstvo môjho úspechu,“ dodal Martin.

Dvojhra – 2. kolo:

Andrej MARTIN (SR) – Nikoloz Basilašvili (Gruz.-3) 6:1, 4:6, 7:6 (4)

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gombos #Albert Ramos Vinolas