Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenis býva brutálny. Federera pri návrate na antuku vyradil španielsky veterán

Švajčiarskemu tenistovi Rogerovi Federerovi nevyšiel návrat na antuku. Na turnaji ATP v Ženeve prehral v 2. kole ako nasadená jednotka s 35-ročným Španielom Pablom Andújarom 4:6, 6:4, 4:6. V rozhodujúcom sete nevyužil náskok 4:2.

18.05.2021 18:07 , aktualizované: 19:26
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer v Ženeve.
debata (1)

Federer nenatiahol víťaznú sériu na domácej pôde na 33 zápasov.

Pre dvadsaťnásobného grandslamového šampióna bol turnaj v Ženeve súčasťou prípravy na grandslamový Roland Garros. Vlani vo francúzskej metropole chýbal pre zdravotné problémy.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Švajčiar nehral na antuke od júna 2019, keď v semifinále v Paríži prehral so Španielom Rafaelom Nadalom.

"Za stavu 4:2 v treťom sete to v dueli s Andújarom vyzeralo nádejne, na kurte som sa cítil čoraz lepšie, v priebehu desiatich minút mi však zápas utiekol pomedzi prsty.

Tenis niekedy býva brutálny, myslím si však, že dnes som si nezaslúžil vyhrať, lebo som nezvládol koncovku," uviedol pre oficiálnu stránku ATP.

Tridsaťdeväťročný Federer sa v tomto roku predstavil na jedinom podujatí. V marci v katarskej Dauhe po dvoch operáciách kolena a trinásťmesačnej prestávke zvíťazil v jednom stretnutí.

Dvojhra – 2. kolo:

Pablo Andújar (Šp.) – Roger Federer (Švajč.-1) 6:4, 4:6, 6:4

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Pablo Andujar