Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie epické finále. Nadal ukázal pevnejšie nervy ako Djokovič

Španielsky tenista Rafael Nadal dosiahol jubilejný desiaty triumf na turnaji ATP v Ríme.

16.05.2021 20:30
Rafael Nadal, Novak Djokovič Foto: ,
Rafael Nadal a Novak Djokovič po rímskom finále.
debata (5)

V nedeľňajšom finále zdolal lídra svetového rebríčka Novaka Djokoviča zo Srbska v troch setoch 7:5, 1:6 a 6:3 za 2 hodiny a 49 minút.

Druhý nasadený Nadal zároveň vyrovnal rekord svojho finálového súpera v počte titulov z turnajov ATP Masters 1000, obaja ich majú na konte 36. Djokovičovi sa nepodarilo obhájiť vlaňajší triumf na podujatí Italian Open, stále vedie vo vzájomnej bilancii s Nadalom, no už len o jediný duel 29:28.

„Je to úžasné, túto trofej mám v rukách desiatykrát, niečo, čo sa ani nedá predstaviť. Pamätám si, ako som tu v Ríme prvýkrát zvíťazil v roku 2005 proti Guillermovi Coriovi, zápas trval päť hodín. Naozaj som veľmi chcel tento titul. Je jeden z najdôležitejších v mojej kariére. Aspoň desaťkrát som už vyhral v Monte Carlo, Barcelone i na Roland Garros a chcel som to dosiahnuť aj tu,“ uviedol tridsaťštyriroč­ný Nadal.

„Neexistuje väčšia výzva, ako hrať vo finále proti Rafovi. Boli to tri hodiny vysokokvalitného tenisu. Som sklamaný, že som nevyhral, ale ak budem hrať tak ako včera a dnes, myslím, že mám dobrú šancu na Roland Garros,“ uviedol Djokovič, ktorý vyhral v Ríme päťkrát.

Grand Slam v Paríži odštartuje 30. mája.

Dvojhra – finále:
Rafael Nadal (Šp.-2) – Novak Djokovič (Srb.-1) 7:5, 1:6, 6:3

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič