Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na profiokruhu po štyridsiatke. Federer potvrdil aj budúcoročnú účasť v Halle

Švajčiar Roger Federer sa napriek pokročilému tenisovému veku stále nechystá na odchod do športového dôchodku.

10.04.2021 12:49
Roger Federer Foto:
Roger Federer.
debata

Rodák z Bazileja, ktorý 8. augusta oslávi 40. narodeniny, bude dokonca súčasťou tenisového profiokruhu aj v budúcom roku. Ako uviedol web tennisworldusa­.org potvrdil účasť na turnaji ATP v nemeckom Halle v oboch nasledujúcich edíciách.

Turnaj na tráve v Halle patrí medzi Federerove obľúbené. Toto podujatie ovládol dovedna 10-krát a od roku 2003 na ňom prehral iba štyri zápasy.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

Federer sa v marci po viac ako ročnej pauze a dvoch operáciách kolena vrátil do súťažného kolotoča na podujatí v katarskej Dauhe, kde sa prebojoval do štvrťfinále.

Následne sa rozhodol trošku potrénovať a vynechať turnaje v Dubaji a Miami. Na kurtoch sa opäť objaví začiatkom mája na antukovom turnaji v španielskom Madride.

„Fedex“ chce v tomto kalendárnom roku deviatykrát vyhrať slávny Wimbledon a v Tokiu siahnuť na premiérové olympijské zlato vo dvojhre. Jeho účasť na Roland Garros v Paríži je zatiaľ otázna.

Začiatok druhého grandslamového turnaja sezóny v piatok posunuli o týždeň neskôr z 23. na 30. mája, pričom mužské finále pod Eiffelovkou sa uskutoční 13. júna – iba deň pred začiatkom spomenutého turnaja v Halle.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer