Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia na dosah. Kučová nevyužila proti svetovej jednotke mečbal, padla po dráme

Slovenská tenistka Kristína Kučová sa s turnajom WTA v Miami rozlúčila v 2. kole dvojhry. Vo štvrtok bola blízko k vyradeniu svetovej jednotky Ashleigh Bartyovej, Austrálčanke napokon podľahla po trojsetovom boji 3:6, 6:4 a 5:7.

25.03.2021 22:54 , aktualizované: 26.03.2021 07:49
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová počas zápasu s Ashleigh Bartyovou.
debata (1)

Dramatický zápas trval dve hodiny a 27 minút. Bartyová sa v 3. kole stretne s Jelenou Ostapenkovou, ktorá zdolala Belgičanku Kirsten Flipkensovú.

Kučová začala proti favorizovanej súperke nebojácne, hneď v treťom geme jej zobrala servis a viedla 2:1. Bartyová ju však hneď vzápätí dvakrát brejkla, získala päť gemov v sérii a prvý set vyhrala 6:3.

V druhom Slovenka vygradovala svoj výkon, vyvarovala sa zbytočných chýb, bola dostatočne trpezlivá a agresívna. Za stavu 5:4 v desiatom geme zlomila podanie Austrálčanky a premenila hneď prvý setbal.

V rozhodujúcom treťom sete ďalej trápila najvyššie nasadenú hráčku. Za stavu 2:1 zlomila súperkin servis, následne ho potvrdila a viedla 4:1. Svetovú jednotku mala senzačne na rakete. Za stavu 5:4 v desiatom geme mala Kučová mečbal, ale obrovskú šancu nevyužila.

Bartyová sa dokázala z náročnej situácie vyhrabať, získala tri gemy vo svoj prospech, keď v tom dvanástom otočila stav z 0:40 a premenila hneď svoj prvý mečbal.

Dvadsaťštyriročná Bartyová, ktorá obhajuje titul v Miami, odohrala po roku prvý zápas mimo Austrálie. V treťom sete prehrávala už 2:5, Kučová ju mala na lopate, no dokázala duel otočiť.

"Netreba sa nikdy vzdávať. Vždy musíte bojovať, ak máte šancu, loptičku po loptičke sa z toho pomaly dostávať. Zápasy ako tieto sú extrémne náročné.

Dnes to bolo viac o boji ako o výsledku, no určite som šťastná, že som tento duel zvládla," citovali Bartyovú svetové agentúry. Austrálčanka sa blysla v zápase 15 esami, dva zaznamenala v záverečnom geme, v ktorom prehrávala už 0:40:

„Nič nie je pre mňa lepší test ako takýto zápas. Bolo dôležité, že som po mentálnej stránke zostala v hre, nevzdávala to a postupne nachádzala recept na súperku. Som na seba hrdá, že sa mi to podarilo zvrátiť.“

Kučová si za úspešnú kvalifikáciu a postup do 2. kola pripíše do rebríčka WTA 65 bodov, v onlajn renkingu jej po tomto turnaji patrí aktuálne 139. priečka.

Dvojhra – 2. kolo:
Ashleigh Bartyová (Aus.-1) – Kristína KUČOVÁ (SR) 6:3, 4:6, 7:5

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Kučová #Ashleigh Bartyová