Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zničené rakety aj nadávky na šéfa ATP. Pozrite si, ako vyvádzal elitný tenista

Vasek Pospisil prehral v stredu večer v úvodnom kole turnaja ATP v Miami s americkým kvalifikantom Mackenziem McDonaldom 3:6, 6:4, 3:6.

25.03.2021 14:10
Vasek Pospisil Foto: ,
Vasek Pospisil.
debata (1)

Tridsaťročný kanadský tenista, 67. hráč svetového rebríčka, bol údajne rozhodený po tom, ako sa v utorok dostal do slovnej výmeny s riaditeľom ATP Tour Andreom Gaudenzim.

V prvom sete prišiel o rozhodujúci bod po tom, ako odpálil loptičku z kurtu, zlomil raketu a neodpustil si ani nadávky.

Svoju reakciu odôvodnil pri výmene strán, keď sa rozhodca Arnaud Gabas pýtal Pospisila, kde je problém.

„Gaudenzi na mňa včera pred hráčmi hodinu a pol kričal za to, že som sa snažil zjednotiť hráčov. Hodinu a pol! Prečo toto celé vôbec podporujem,“ povedal na kurte Pospisil a Gaudenzimu adresoval vulgarizmus.

„Ak ma chceme vyhodiť, túto organizáciu s radosťou zažalujem,“ pokračoval Kanaďan, ktorý bol spolu s Novakom Djokovičom jedným zo zakladateľov Asociácie profesionálnych tenisových hráčov (PTPA).

Po zápase sa na sociálnych sieťach ospravedlnil za svoje správanie a slovník. Zopakoval, že bol po večernom mítingu emočne zdeptaný a vyžiadalo si to daň.

McDonald sa v 2. kole stretne so svojím krajanom Johnom Isnerom, ktorý taktiež volá po zmene pomerov v tenise.

Po tom, ako vo februári vedenie ATP oznámilo, že odmenu pre víťaza turnaja v Miami znížili z 1,35 milióna na 300-tisíc dolárov, označil organizáciu za nefunkčnú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vasek Pospisil #Mackenzie McDonald