Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabijem ťa, vyhrážal sa vraj prchký Bosniak rozhodcovi. Za skrat pykal

Damir Džumhur, 125. hráč singlového rebríčka ATP popiera, žeby sa vyhrážal smrťou empajrovému rozhodcovi počas nedávneho zápasu na turnaji ATP 500 v mexickom Acapulcu.

19.03.2021 20:57
Damir Džumhur Foto: ,
Damir Džumhur.
debata

Dvadsaťosemročný tenista z Bosny a Hercegoviny, ktorý bol v roku 2018 na 23. mieste na svete, sa rozzúril po neodpískanom „oute“ na základnej čiare.

Stalo sa tak za stavu 5:5 v prvom sete stretnutia 2. kola kvalifikácie proti Holanďanovi Boticovi van de Zandschulpovi.

Zápas napokon vyhral Van de Zandschulp vďaka diskvalifikácii svojho súpera. Za svoj emocionálny skrat si Džumhur vyslúžil pokutu 6 500 USD a zároveň stratu "prize money“ z turnaja vo výške 5 280 USD.

Ako k tomu došlo? Džumhur sa najprv hádal s empajrovým rozhodcom Joshuom Braceom z USA, následne pokračoval aj so supervizorom turnaja, ktorý sa neskôr objavil na kurte. Čo bolo pre hlavného aktéra ešte horšie, na twitteri sa ihneď objavili nepekné špekulácie tenisových fanúšikov.

Mikrofóny mali údajne zachytiť jeho hlas, keď sa na adresu empajrového rozhodcu mal v preklade povedať: „Zabijem ťa“. Keď sa ho na tento incident neskôr pýtali, hráč z Bosny to poprel.

„Úprimne netuším, odkiaľ niektoré portály vzali informáciu o tom, že som sa mal údajne niekomu vyhrážať zabitím,“; uviedol pre bosnianskych reportérov podľa www.tennismajors.com.

"Pravdou je, že som supervízorovi zápasu povedal, že som cítil potrebu udrieť rozhodcu za to, čo mi urobil. Supervízor na to reagoval slovami, že to nie je bohvieaký skvelý nápad a že by som si tým mohol uškodiť.

Odpovedal som mu, že mi je to jedno, pretože som bol nervózny. Podarilo sa mi nakoniec akosi zmobilizovať a opustiť kurt.

Nevyhrážal som sa, že niekoho zabijem, neviem, odkiaľ sa táto informácia vôbec vzala. Obzvlášť, ak je k dispozícii videozáznam z celej udalosti," doplnil Džumhur.

Následne sa na svojom twitteri ospravedlnil za svoj „emocionálny“ výbuch.

V odpovediach na pozápasové otázky Džumhur trval na tom, že sa rozhodol opustiť dvorec dobrovoľne a že nebol diskvalifikovaný. Oficiálny web ATP Tour ho však vo výsledkoch uvádza ako diskvalifikovaného.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Džumhur ďalej tvrdí, že povedal empajrového rozhodcovi, že ho bude za sporný verdikt žalovať.

„Dôsledkom tohto rozhodnutia som vlastne prehral. Neviem, ako vôbec niekto má právo za slová o žalobe mi dávať napomenutie. Toto ma veľmi rozčúlilo,“ podotkol horkokrvný Balkánec.

Bosniansky hráč viacnásobne odmieta, žeby vyslovil akúkoľvek smrteľnú vyhrážku voči empajrovému rozhodcovi.

"Vyhral som prvý bod nasledujúcej hry a za stavu 5:6 a 15:0 som čosi odvrkol. V tejto chvíli si už presne nepamätám, čo som vlastne povedal. Následne mi rozhodca povedal, že to už stačilo a udelil mi trestný fiftín.

V hlave som nemyslel na nič iné ako na to, že sa voči mne deje obrovská nespravodlivosť.
Damir Džumhur

Ja som mu odvetil, že to nestačilo a že sa ja rozhodnem, kedy to bude stačiť. V hlave som nemyslel na nič iné ako na to, že sa voči mne deje obrovská nespravodlivosť.

Nemohol som sa viac ovládať, pretože som bol z celej situácie nesmierne nervózny. Ešte raz zdôrazňujem – odišiel som z kurtu sám, nebol som diskvalifikova­ný," dodal.

Džumhur neskôr pridal aj ospravedlnenie svojej rodine za to, že sa choval „príliš emocionálne“.

„Nedokázal som, že som silnejší. Bolo však nespravodlivo rozhodnuté v môj neprospech, čím som bol poškodený. Na tom stále trvám,“ napísal na twitteri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Damir Džumhur