Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič si dal najvyšší cieľ, aký dnes tenista môže mať. Ale prečo nie?

Novak Djokovič na Australian Open potvrdil, že v Melbourne nemá konkurenciu. Lenže tenisový kolotoč už z Austrálie odišiel a čoskoro sa začne antuková sezóna. A tam je kráľ Rafael Nadal.

12.03.2021 14:38
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (2)

Srbský šampión, ktorý má aktuálne 18 grandslamových titulov, o dva menej ako jeho španielsky rival, si však pred Roland Garros verí. A to aj napriek tomu, že 34-ročný Malorčan naposledy v Paríži nestratil ani set a Djokoviča vo finále tenisovo ponížil.

„Na Roland Garros je jeden veľký problém. Volá sa Rafael Nadal. Ale skúsim to,“ vyhlásil Belehradčan pre portál France.tv.

„Ale ak máte pre mňa nejakú radu, ako ho zdolať, sem s ňou. Musím byť pripravený fyzicky aj psychicky. Raz som ho síce v Paríži zdolal, ale on mňa veľakrát,“ zamyslel sa.

Vážne, poznáte väčšiu výzvu pre tenistu, ako pokoriť Nadala na Roland Garros? Ťažko…

„Je to najväčšia výzva. Ale výzvy mám rád, vyžaduje sa od vás, aby ste dali zo seba všetko,“ podotkol Djokovič.

Srb vyhral antukový grandslam iba raz v živote, ak by sa mu to podarilo aj druhýkrát, bol by prvým tenistom v histórii, ktorý má aspoň dva tituly zo všetkých turnajov veľkej štvorky.

„Nuž, je to moja priorita. Vyhrať tak veľa grandslamov, ako sa len dá. Prispôsobím tomu moje plány, tento rok obzvlášť k Roland Garros,“ dodal.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič