Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer nevyužil mečbal a padol. Jeho gruzínsky kat si splnil sen

Švajčiarsky tenista Roger Federer neuspel vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v katarskej Dauhe.

11.03.2021 19:03 , aktualizované: 22:23
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata (1)

Ako nasadená dvojka prehral s Gruzíncom Nikolozom Basilašvilim 6:3, 1:6, 5:7. V rozhodujúcom sete za stavu 5:4 nepremenil pri podaní súpera mečbal.

Federer sa v Dauhe vrátil do súťažného kolotoča po vyše ročnej prestávke.

Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz absolvoval dlhú rehabilitáciu pre komplikácie, ktoré nasledovali po operácii kolena. V úvodnom zápase vyradil v Katare Brita Daniela Evansa a proti Basilašvilimu bol v prvom sete lepší hráč.

Gruzínec sa však od úvodu druhého setu výrazne zlepšil a napokon otočil nepriaznivý vývoj. V semifinále ho v piatok čaká Američan Taylor Fritz.

„Víťazstvo nad Rogerom je ako sen, bol to môj idol. Je to jeden z najlepším tenistov v histórii. Som veľmi rád, že sa po zranení opäť vrátil na kurty,“ uviedol Basilašvili pre akreditované médiá.

Federer po zápase priznal, že po dlhej pauze sa ešte necíti byť v optimálnej forme.

„Nie je to ešte na 100 percent. Cítim to, videli ste to aj na kurte. Dôležité je, aby som bol stopercentne pripravený na trávnatú časť sezóny a Wimbledon. Turnaj v Dauhe považujem za dobrý odrazový mostík,“ vyjadril sa Švajčiar.

Dvojhra – štvrťfinále:

Roberto Bautista Agut (Šp.-5) – Dominic Thiem (Rak.-1) 7:6 (3), 2:6, 6:4, Nikoloz Basilašvili (Gruz.) – Roger Federer (Švajč.-2) 3:6, 6:1, 7:5, Andrej Rubľov (Rus.) – Márton Fucsovics (Maď.) – bez boja, Taylor Fritz (USA) – Denis Shapovalov (Kan.-4) 5:7, 6:3, 7:5

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Nikoloz Basilašvili