Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nad jednotkou turnaja viedol 4:2. Klein si však štvrťfinále nezahrá

Slovenský tenista Lukáš Klein sa neprebojoval do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Buenos Aires. V noci na piatok podľahol v 2. kole v pozícii kvalifikanta najvyššie nasadenému domácemu Argentínčanovi Diegovi Sebastianovi Schwartzmanovi 4:6, 2:6.

05.03.2021 07:22
Lukáš Klein Foto: ,
Lukáš Klein.
debata

Napriek prehre dosiahol doposiaľ najväčší úspech na ATP Tour. Prvýkrát v kariére postúpil do hlavnej súťaže na jednom z podujatí mužského profesionálneho okruhu.

V úvodnom kole vyradil v Buenos Aires svojho krajana Andreja Martina. Aj proti Schwartzmanovi začal odvážne, dvakrát prelomil podanie súpera a vybudoval si náskok 4:2.

Vlaňajší semifinalista Roland Garros však otočil nepriaznivý vývoj a v druhom sete už na dvorci dominoval.

Schwartzman po zápase priznal, že ho Klein zaskočil aktívnou hrou.

Diego Schwartzman. Foto: SITA/AP, Michel Euler
Diego Schwartzman Diego Schwartzman.

"Bolo to pre mňa náročné, pretože som ho vôbec nepoznal. Klein hral agresívne, prezentoval sa viacerými peknými winnermi, dobre servoval a často chodil na sieť.

Postupne som však našiel recept na jeho hru a môj výkon mal stúpajúcu tendenciu Druhý set bol už z mojej strany veľmi dobrý," uviedol pre oficiálnu stránku ATP Schwartzman, ktorého štvrťfinálovým súperom bude Španiel Jaume Munar.

Klein si do svetového rebríčka ATP pripíše 20 bodov. V onlajn renkingu dvojhry sa posunul o 16 priečok nahor na aktuálne 275. miesto, čo je jeho doterajšie kariérne maximum.

Dvojhra – 2. kolo:

Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-1) – Lukáš KLEIN (SR) 6:4, 6:2, Pablo Andujar (Šp.-6) – Gianluca Mager (Tal.) 6:4, 7:6 (5), Francisco Cerundolo (Arg.) – Benoit Paire (Fr.- 3) 4:6, 6:3, 6:1, Jaume Munar (Šp.) – Frances Tiafoe (USA-8) 7:6 (4), 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Klein #Diego Schwartzman