Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýba milión dolárov. Nadalov štart vraj nezmarilo len zdravie

Rafael Nadal sa po štvrťfinálovej rozlúčke na Australian Open pre vleklé problémy s chrbtom odhlásil z aktuálneho halového turnaja v holandskom Rotterdame.

03.03.2021 11:50
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Nepredstaví sa však ani na tvrdom povrchu v mexickom Acapulcu (15.- 20. 3.), kde mal obhajovať titul z minulej sezóny. Dôvod je však aj trochu iný ako len zdravotný.

Mexickí organizátori napriek snahe nevedeli zabezpečiť dostatok peňazí na jeho účasť. Podľa tenisového novinára z New York Times Bena Rothenberga sa požiadavky jeho tímu blížili k jednému miliónu amerických dolárov.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

"Máme výborný vzťah s jeho agentom Carlosom Costom, ale realita je taká, že nemáme zdroje na to, aby sme vyplatili Nadala.

Na tento rok máme mimoriadne limitovaný rozpočet, preto sme sa rozhodli investovať ho do hráčov, ktorí reálne môžu prísť na náš turnaj," uviedol riaditeľ podujatia kategórie ATP 500 Raúl Zurutuza, cituje ho web au.sports.yaho­o.com.

Napriek neúčasti svetovej dvojky sa do Acapulca chystá tenisová kvalita. Zurutuza naznačil účasť troch hráčov z Top Ten – Nemca Alexandra Zvereva, Gréka Stefanosa Tsitsipasa a Argentínčana Diega Schwartzmana.

„Máme podpísaný kontrakt so Zverevom a bolo vy náročnejšie ho zrušiť ako ho vyplatiť,“ vysvetlil Zurutuza. Podľa Rothenberga sa poplatok za účasť Nadala na ktoromkoľvek turnaji ATP približuje až k hranici 1 milióna USD.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

„Je to obrovská suma, ale problém je aj v inom. Podľa mojich informácií dostal Zverev za účasť v Acapulcu v čase ešte pred pandémiou koronavírusu 400 000 USD a to má na konte o 20 grandslamových titulov menej ako Nadal,“ ironicky napísal Rothenberg.

Tridsaťštyriročný Nadal v nedávnom rozhovore pre brazílsky magazín Veja uviedol že napriek zdravotným problémom ho tenis stále baví a o ukončení kariéry reálne neuvažuje.

„Pokiaľ som schopný súťažiť s najlepšími, budem to robiť a vychutnávať si to na sto percent. Na druhej strane je pravda, že som obyčajný človek z Malorky, ktorý má rád rodinu a priateľov a slávu príliš nemusí. Som si vedomý úskalí slávy a chcem žiť normálny život,“ priznal Nadal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal