Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer potvrdil očakávaný návrat. Jeden z najväčších turnajov však vynechá

Švajčiarsky tenista Roger Federer odmietol účasť na blížiacom sa podujatí v Miami Open v Miami na Floride (22. 3. - 4. 4.), ktoré je považované za jedno z najväčších na mužskom profiokruhu.

02.03.2021 12:27
Roger Federer Foto:
Roger Federer.
debata (4)

Jeho agent Tony Godsick pre AP potvrdil, že to napriek zlepšenému zdravotnému stavu nemali v pláne.

Zároveň však 20-násobný grandslamový šampión potvrdil že sa predstaví na turnaji v katarskej Dauhe, ktorý mal plánovaný už niekoľko mesiacov. Podujatie ATP 250 v Dauhe (8.- 13. 3.) v minulosti trikrát vyhral.

Tridsaťdeväťročný veterán v posledných týždňoch viackrát uviedol že sa teší na dlhoočakávaný návrat po vyše ročnej absencii na súťažných dvorcoch.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

„Začína sa posledné odpočítavanie do Dauhy,“ napísal Federer na sociálnej sieti. „Možno sa ešte predstaví aj v Dubaji a potom opäť uprednostní tréning,“ vyhlásil Godsick.

Zatiaľ naposledy Federer súťažne hral na Australian Open 2020, kde sa prebojoval do semifinále. Pôvodne si mal zahrať aj tento rok v Melbourne, ale aj vzhľadom na prísne koronavírusové opatrenia do Austrálie napokon neodcestoval.

V hre bol aj halový turnaj v holandskom Rotterdame začiatkom marca, ale aj táto alternatíva napokon padla.

Federer celkovo v roku 2021 krátko pred štyridsiatkou neplánuje odohrať veľa turnajov. Sústredí sa na grandslamové vrcholy, najmä Wimbledon a US Open, a tiež olympijské hry v Tokiu.

Každopádne potvrdil, že tenis ho stále baví a otcom na plný úväzok ešte byť natrvalo nechce.

„Tenis hrám celý život a mám ho veľmi rád. V uplynulých mesiacoch som veľa investoval do rehabilitácie a kondičnej prípravy. Musel som mnohé prekonať, ale stále ma baví naháňať loptičku po dvorci,“ uviedol bazilejský rodák.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer