Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reportér New York Times vysvetľuje, prečo má s Djokovičom veľký problém

Ben Rothenberg je novinár z amerického denníka The new York Times, ktorému fanúšikovia svetovej jednotky - Novaka Djokoviča - neraz vyčítajú, že je voči Srbovi zaujatý. Naposledy musel odrážať ich útoky na Twitteri po finále Australian Open, v ktorom získal 33-ročný Belehradčan už osemnásty grandslamový triumf.

25.02.2021 11:18
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič s austrálskou trofejou na populárnej pláži Brighton Beach v Melbourne.
debata (33)

Američan teraz vysvetlil, čo mu najviac prekáža. A – paradoxne – to nie je samotný hráč, ktorého veľmi uznáva a o ktorom hovorí, že je najlepším v histórii. Sú to však jeho fanúšikovia.

„Najortodoxnejšia časť jeho fanúšikov je mimoriadne agresívna a nenávistná – osobne si myslím, že to prekáža aj Novakovi Djokovičovi. Pochybujem, že sa mu páči správanie, ktoré vidíme od jeho priaznivcov najmä na sociálnych sieťach,“ vysvetlil Rothenberg, ktorý na Twitteri ukázal print screen svojej gmailovej schránky – boli v nej stovky odkazov. A takto to vraj je po každom grandslamovom turaji.

„Fanúšikovia nechápu, že to poškodzuje aj obraz ich hráča, ktorý je vždy láskavý a správa sa slušne. Všetci športovci majú určitú skupinu fanúšikov, ale tí jeho vždy pôsobili týmto konkrétnym a skutočne nie skvelým dojmom,“ doplnil.

Medzi médiami a Novakom Djokovičom je dlhodobejšie napätie. Napríklad mu nevedia zabudnúť lanskú sezónu, v ktorej najprv spochybnil očkovanie a neskôr sa aj sám nakazil.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Novaka sa zastal aj jeho tréner Goran Ivaniševič, ktorý po finále proti Medvedevovi poukázal na neustále mediálne ataky. „Po tomto víťazstve tak veľmi túžil. Niekto tam hore určite vidí, ako sa k nemu média správajú,“ glosoval Chorvát.

„Mám pocit, že médiá na západe často nie sú k Novakovi objektívne a kritizujú ho aj za veci, ktoré by napríklad Federerovi bez problémov prešli. Nepovažujem to však za podstatné,“ povedal pre Pravdu nedávno srbský novinár Saša Ozmo.

Djokovič je spomedzi veľkej trojky najmenej obľúbeným tenistom. Nemá toľko fanúšikov ako Roger Federer a Rafael Nadal.

„Novak je mimoriadne obľúbený v Číne či v Rusku. Jeho nevýhodou je možno aj fakt, že pochádza z malej krajiny, alebo že kedysi nabúral jednoznačný monopol dua Federer – Nadal,“ doplnil Ozmo.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič