Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medzi elitou aj Slovenky. Finále Pohára Billie Jean Kingovej v apríli nebude

Finálový turnaj tenisového Pohára Billie Jean Kingovej (bývalý Pohár federácie) v Budapešti odložili z apríla 2021 na neskorší termín.

18.02.2021 17:36
Viktória Kužmová Foto: ,
Viktória Kužmová.
debata

Dôvodom sú obavy o zdravie a bezpečnosť účastníkov vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu. Pôvodne sa mal finálový turnaj, na ktorom budú štartovať aj Slovenky, konať už vlani v apríli.

Pretrvávajúca neistota a problémy spôsobené pandémiou COVID-19 znemožnili už druhýkrát usporiadanie finálového turnaja v Budapešti v plánovanom termíne.

Na odložení na zatiaľ neurčený termín sa dohodli Medzinárodná tenisová federácia (ITF) a maďarská Národná športová agentúra (NSA). Na záverečnom turnaji v Papp Sport Aréne v Budapešti sa predstaví 12 tímov.

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....

Zverenkám kapitána Mateja Liptáka určil žreb za súperky v trojčlennej základnej C-skupine USA a Španielsko.

"Verili sme v usporiadanie súťaže v apríli. Situácia s pandémiou koronavírusu je však aj naďalej vážna a obmedzujúca. Zdravie a bezpečnosť všetkých zúčastnených sú na prvom mieste.

Spolu s NSA a taktiež po konzultácii s WTA sme v procese finalizácie nových dátumov. Naďalej pracujeme na tom, aby sme mohli usporiadať nezabudnuteľný finálový turnaj.

Spolu s hráčmi, fanúšikmi a samotnou Billie Jean Kingovou sa tešíme na krásny turnaj neskôr v tomto roku, keď nám to situácia umožní," citovala slová prezidenta ITF Davida Haggertyho oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ).

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohár Billie Jean Kingovej