Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednotka končí. Vyradila ju česká senzácia

Česká tenistka Karolína Muchová postúpila do semifinále grandslamového Australian Open.

17.02.2021 06:49
Karolína Muchová Foto: ,
Karolína Muchová.
debata

V stredajšom štvrťfinále dvojhry zdolala domácu turnajovú jednotku Ashleigh Bartyovú 1:6, 6:3, 6:2.

O finále zabojuje proti Američanke Jennifer Bradyovej, ktorá si ako 22. nasadená poradila s krajankou Jessicou Pegulovou 4:6, 6:2, 6:1.

Muchová nevstúpila do zápasu vôbec dobre, trápili ju zdravotné problémy, kopila chyby a po piatich gemoch prehrávala už 0:5.

Bartyová sa bez ťažkostí dostala do vedenia, pričom dovolila súperke uhrať iba 11 fiftínov. Ani v úvode druhého setu sa nezdalo, že by mohla Muchová zastaviť líderku svetového renkingu.

Hneď prehrala vlastný servis, po druhom geme sa, navyše, zhoršili jej problémy. Vyžiadala si lekárske ošetrenie a nakrátko zmizla v útrobách štadióna.

„Bola som na kurte trochu stratená a točila sa mi hlava. Lekár mi skontroloval tlak a trochu ma schladil ľadom, to mi pomohlo,“ citoval server iDnes.cz Muchovú.

Najkrajšie hráčky tenisovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carling Bassettová (Kanada) - V roku 1985...

Intervencia jej však zjavne pomohla. Čistou hrou znížila na 1:2, následne prelomila Bartyovej podanie a otočila na 3:2.

Bartyovú súperkin nástup zjavne rozhodil, začala chybovať a v kľúčovom ôsmom geme prišla opäť o podanie, Muchová vzápätí potvrdila brejkbal čistou hrou a vyrovnala stav zápasu na 1:1. V rozhodujúcom sete sa karta definitívne obrátila.

Bartyová sa v prvej hre zmohla na jediný fiftín, Muchová získala ďalší brejk a postupne si vypracovala náskok 3:1, ktorý už nepustila.

Za stavu 4:2 opäť vyzrela na podanie súperky, tá ešte v záverečnom geme bojovala, ale premárnila tri brejkbaly a do svojho prvého grandslamového semifinále postúpila 25. nasadená Muchová.

„Keď som dostala môj prvý notebook, na pozadie obrazovky som si dala štadión Roda Lavera a snívala, že si tu raz zahrám, alebo sa sem aspoň pozriem. Teraz som zrazu v semifinále, je to úžasné,“ uviedla 24-ročná Muchová.

Na ceste do finále jej bude stáť v ceste turnajová dvadsaťdvojka Jennifer Bradyová. Aj ona musela previesť obrat, keď jej nevyšiel úvodný set, ktorý prehrala 4:6.

V druhom sa však vzchopila za stavu 3:1 síce prehrala svoje podanie, ale v nasledujúcej hre to súperke oplatila, následne predviedla dve čisté hry a vyrovnala.

Záverečná časť bola už v jej réžií. Hneď v úvode síce prišla o podanie, ale to bolo všetko, čo Pegulovej dovolila a šiestimi víťaznými hrami za sebou si zabezpečila druhé grandslamové semifinále v kariére.

Štvrťfinále – dvojhra žien:
Karolína Muchová (ČR-25) – Asleigh Bartyová (Aus.-1) 1:6, 6:3, 6:2, Jennifer Bradyová (USA-22) – Jessica Pegulová (USA) 4:6, 6:2, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Ashleigh Bartyová #Karolína Muchová #Jennifer Bradyová #Australian Open 2021