Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do tretice všetko dobré? Na to neverím, z neba nám nič nespadne

V priebehu zopár hodín odohral dva vyrovnané zápasy.

16.02.2021 16:41
Australian Open Tennis Foto: ,
Filip Polášek a Ivan Dodig v akcii na lanskom Australian Open.
debata

V tom prvom dôležitejšom spolu s Ivanom Dodigom uspel a je v semifinále mužskej štvorhry na Australian Open. V mixe s Češkou Luciou Hradeckou skončil.

Slovenský deblista Filip Polášek (35) je po víťazstve nad austrálskym párom Ebden – Smith na prahu veľkého úspechu.

Bol to dosiaľ najťažší zápas na turnaji?

Určite. A nielen výsledkovo. Súperi hrali naozaj dobre – ich úspešnosť prvého podania bola 84 percent, čo je vo svetovom tenise vec nevídaná. Napriek tomu sme zvíťazili, čo tiež považujem za husársky kúsok. Teším sa z ďalšieho semifinále.

O necelé dve hodiny ste nastúpili aj na mix. Dajú sa takéto dva duely odohrať v najvyššom tempe?

Škoda, že sme to nedotiahli do zdarného konca. Spravil som niekoľko jednoduchých chýb. Žiaľ, to sa v športe stáva. Zvládnuť dva zápasy v rýchlom slede sa dá – napokon, cítim sa fit. Väčší problém je s koncentráciou, byť päť hodín pod stresom nie je jednoduché. V oboch zápasoch bolo niekoľko náročných koncoviek, azda by som potreboval v mixe aspoň jeden jednoduchší set.

V semifinále vás čakajú turnajové dvojky Pavič – Mektič, s ktorými ste nedávno v Antalyi prehrali. Môžete sa ešte navzájom prekvapiť?

O tom pochybujem. Na kurte budem v jednej chvíli s tromi Chorvátmi naraz a tí spolu absolvovali tak veľa tréningov a odohrali proti sebe toľko zápasov, že sa to hádam ani nedá spočítať.

Čo zvykne rozhodovať tieto duely?

Napríklad to, kto sa rozhodne pre správnu vec v najdôležitejšej chvíli a preukáže pevné nervy. Pavič s Mektičom tento rok ešte neprehrali, hrajú výborne, ale šancu máme. Semifinále je o drobnostiach. Už vieme, aké je to byť medzi najlepšími štyrmi pármi. Nebudeme vystrašení a do zápasu pôjdeme naplno.

Na kurte sa stretne trio krajanov. Nebude to tentoraz ešte viac o hlave a strážení emócií?

Nemyslím si to. Navyše, s Ivanom tvoríme tím, ktorý má rád emócie – neustále sa hecujeme a navzájom kričíme. Nič sa pre nás nemení. Súperi nás poznajú, my zasa ich, bude to len o tom, kto predvedie niečo neočakávané.

Veríte prísloviu, že do tretice všetko najlepšie?

(smiech) Na príslovia veľmi nie som. Som skôr pragmatik, verím tomu, že človek má len to, čo si vybojuje. Samé nič z neba nespadne. Ani na Australian Open. Keď budem vedieť, že sme pre úspech spravili všetko, budem s tým oukej.

Ako strávite voľný deň pred semifinále?

Blíži sa polnoc a stále mám pred sebou dosť práce. Práve večeriam a čaká ma masáž. Pred druhou sa ťažko dostanem do postele. Takže cieľ je jasný: čo najlepšie sa vyspať. Potom to vidím na veľmi ľahký tréning. Keďže Dodig nehral mix, tak každý samostatne. Ja si pôjdem na polhodinu zaťukať s Ivanovým bratom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Filip Polášek #Australian Open 2021