Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena vyhrala bitku o štvrťfinále. Kužmová si v ňom nezahrá

Japonská tenistka Naomi Osaková a Američanka Serena Williamsová sa prebojovali do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

14.02.2021 07:16
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata

Osaková v osemfinále v pozícii nasadenej trojky zdolala vlaňajšiu finalistku Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 4:6, 6:4, 7:5.

Serena Williamsová ako turnajová desiatka vyradila sedmičku „pavúka“ Bielorusku Arinu Sobolenkovú 6:4, 2:6, 6:4.

Medzi elitnú osmičku v Melbourne postúpila už po trinásty raz v kariére. Američanka stále živí šancu na zisk 24. grandslamového titulu v singli, čím by vyrovnala absolútny rekord Austrálčanky Margaret Courtovej.

Osaková prehrávala v treťom sete duelu s Muguruzovou Blancovou 3:5 a za stavu 15:40 čelila dvom mečbalom. Šampiónka Australian Open z roku 2019 ich však odvrátila a napokon otočila nepriaznivý vývoj.

„Mala som pocit, akoby ma vystrašila hra súperky, ktorá predvádzala naozaj výborný výkon. V závere tretieho setu som sa však dokázala zmobilizovať, musela som si všetky dôležité loptičky uhrať sama,“ uviedla pre akreditované médiá Osaková, ktorú vo štvrťfinále čaká Taiwančanka Hsieh Su-Wei.

„Neteším sa na to, vždy hráme veľmi dlhé a náročné zápasy,“ dodala Japonka.

Najkrajšie hráčky tenisovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carling Bassettová (Kanada) - V roku 1985...

Mladšia zo sestier Williamsových sa proti Sobolenkovej v rozhodujúcich momentoch mohla oprieť o kvalitné podanie.

"Aj keď mi druhý set nevyšiel podľa predstáv, mala som dojem, že som stále v hre o víťazstvo. Boli to všetko vyrovnané gemy. Neustále som si hovorila, že to zvládnem. Na tribúne mi fandila Venus, je skvelé mať po svojom boku sestru.

Ona dobre vie, pod akým som tlakom a môže mi pomôcť," povedala v prvom pozápasovom interview Američanka, ktorá sa vo štvrťfinále stretne s víťazkou súboja medzi vlaňajšou šampiónkou Roland Garros Poľkou Igou Swiatekovou a druhou nasadenou Rumunkou Simonou Halepovou.

Ženy – dvojhra – osemfinále:
Simona Halepová (Rum.-2) – Iga Swiateková (Poľ.-15) 3:6, 6:1, 6:4, Naomi Osaková (Jap.-3) – Garbine Muguruzová Blancová (Šp.-14) 4:6, 6:4, 7:5, Serena Williamsová (USA-10) – Arina Sobolenková (Biel.-7) 6:4, 2:6, 6:4, Hsieh Su-wei (Taiw.) – Markéta Vondroušová (ČR-19) 6:4, 6:2

Kužmová si vo štvrťfinále nezahrá

Slovenská tenistka Viktória Kužmová s Ruskou Annou Kalinskou neuspeli v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

V Melbourne podľahli taliansko-srbskému páru Martina Trevisanová, Aleksandra Kruničová 4:6, 3:6.

O osude prvého setu rozhodol desiaty gem, v ktorom Kalinská stratila podanie. V druhom dejstve si Trevisanová s Kruničovou vďaka brejku v šiestom geme vybudovali náskok 5:2 a zápas už dotiahli do úspešného konca.

Viktória Kužmová. Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Viktória Kužmová Viktória Kužmová.

V deviatej hre premenili v poradí štvrtý mečbal a zabezpečili si účasť vo štvrťfinále.

Minulý týždeň na turnaji WTA v Melbourne postúpili Kužmová s Kalinskou až do finále, vďaka čomu sa slovenská jednotka posunula vo svetovom deblovom rebríčku na 29. miesto. Vyrovnala tak svoje maximum.

Ženy – štvorhra – osemfinále:
Martina Trevisanová, Aleksandra Kruničová (Tal./Srb.) – Viktória KUŽMOVÁ, Anna Kalinská (SR/Rus.) 6:4, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Naomi Osaková #Australian Open 2021