Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Australian Open uvidia státisíce ľudí. Správny prístup, vraví Serena

Tenisový Australian Open môže denne navštíviť až 30.000 divákov. V sobotu o tom informoval minister športu štátu Viktória Martin Pakula.

30.01.2021 09:47
Rod Laver Foto: ,
Aréna Roda Lavera s panorámou Melbourne počas finále Australian Open.
debata

Prvých osem dní bude kapacita Melbourne Parku 30-tisíc ľudí, záverečných šesť bude o päťtisíc nižšia.

„Bude to najvýznamnejšie medzinárodné podujatie s diváckou účasťou za uplynulé mesiace. V závere turnaja budeme mať v aréne Roda Lavera úžasnú atmosféru, ktorá nebude v ničom zaostávať za predchádzajúcimi ročníkmi,“ povedal podľa AP Pakula.

Prvý grandslamový turnaj sezóny si môže na tribúnach užiť až 390-tisíc ľudí, čo je približne 50 percent z priemernej návštevnosti za uplynulé tri roky.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Podujatie sa pre pandémiu koronavírusu rozbehne 8. februára, o tri týždne neskôr ako zvyčajne. V súčasnosti je v celom štáte Viktória, ktorý má približne 6,7 milióna obyvateľov, len 23 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. K lokálnej nákaze navyše neprišlo už 24 dní.

Prísne opatrenia sa vzťahujú aj na súťažiacich. Ihneď po prílete museli všetci tenisti nastúpiť do dvojtýždňovej karantény a opustiť ju mohli len na pár hodín za účelom tréningu.

Úplný zákaz vychádzania mala len malá skupinka športovcov, ktorá do krajiny pricestovala charterovými letmi v réžii usporiadateľov, niekoľko ľudí na ich palube totiž malo pozitívny test na koronavírus.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Prístup vedenia turnaja ocenila aj sedemnásobná víťazka podujatia Američanka Serena Williamsová:

„Vydržať 14 dní na izbe je bláznivé a veľmi náročné. Stojí to však za to, pretože po uplynutí karantény sa môžete v podstate vrátiť do normálneho života. Je to správny prístup. V konečnom dôsledku je totiž prvoradé, aby sme boli všetci v bezpečí.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Australian Open 2021