Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postavili ich do pozoru a ignorovali. Tréner Kužmovej opísal karanténu v Melbourne

Už aj slovenská ženská tenisová jednotka Viktória Kužmová má možnosť trénovať v dejisku prvého grandslamového turnaja novej sezóny Australian Open v Melbourne.

19.01.2021 17:51
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal po prílete do Adelaide 14. januára. Hviezda-nehviezda, ani on sa nevyhol prísnej karanténe.
debata (3)

Po prílete bola povinná rovnako ako ďalší tenisti uchýliť sa do hotelovej izby, šlo o prevenciu pred šírením koronavírusu. V Austrálii je spolu s trénerom Tomášom Hrunčákom a spolu absolvovali už aj tréningovú jednotku, stalo sa tak po piatich dňoch od príletu.

"V utorok sme opustili izbu po 106 hodinách. Nie je to síce žiadna sláva, máme presne dve hodiny na tenis, následne jeden a pol hodiny na fitko a potom hodinu na jedlo.

Tento režim musíme striktne dodržiavať, nikam nemôžeme ísť skôr ani neskôr. Je to presne rozpočítané, mimo izby sme presne päť hodín. Nič viac, nič menej…," cituje trénera Hrunčáka oficiálny web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Podľa Hrunčáka v úvode pobytu v Melbourne sa mnohí tenisti cítili stratení.

"Najhoršia je neinformovanosť. Prvé dni sme naozaj nevedeli nič. Nemali sme informácie, prečo nám rušia tréningy. Niekoľkokrát nás postavili pred dvere, čakali sme oblečení, pripravení, už nám mali klopať a nič.

Po hodine sme pochopili, že už asi neprídu a tréning bol zrušený. Prečo? To nevieme doteraz. Testovali nás už tri razy, berú to naozaj veľmi prísne," pokračoval Kužmovej tréner pre stz.sk.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vikuš Kužmová (@vikikuzmova)

„Jedlo bolo na začiatku tiež veľmi slabé. Väčšinou sme dostali iba sendvič alebo studenú rybu. Potom nám dali 100 dolárov na deň, aby sme si objednávali jedlo cez donáškovú službu. Takto je to už v poriadku, môžeme si objednať, čo chceme. V porovnaní s US Open je to ale zatiaľ stále veľmi slabé.“

Jeho zverenka sa pred AO ešte predstaví na turnaji WTA v Melbourne.

„Na oboch turnajoch si zahrá aj štvorhru, dohodnutá je s Ruskou Annou Kalinskou. Po Australian Open ešte zostaneme v Melbourne na jeden turnaj WTA,“ dodal Hrunčák.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová