Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mám 39 rokov, 4 deti. Ako Federerovi zatrhla Austráliu manželka

Bez neho to bude zvláštne. Roger Federer a Australian Open skrátka patria k sebe. Pre slávneho Švajčiara je to druhý najúspešnejší grandslam v bohatej kariére. V Melbourne triumfoval šesťkrát.

08.01.2021 08:14
Roger Federer Foto: ,
Manželka Rogera Federer Mirka s deťmi na archívnej snímke.
debata

Viac trofejí má spomedzi turnajov veľkej štvorky už len z legendárneho Wimbledonu (osem). O to prekvapujúcejšie bolo Federerovo nedávne vyhlásenie, že tento rok na prvý grandslam roka nepocestuje.

"„Roger sa rozhodol vynechať Australian Open 2021. Hoci jeho zotavovanie v uplynulých mesiacoch spravilo výrazný posun, po porade s tímom si myslí, že lepšie bude dopriať si viac času,“ povedal koncom decembra jeho agent Tony Godsick.

Za jeho absenciou – prvou od roku 1998 – mala byť dvojnásobná operácia kolena.

Lenže, ako sa vraví – za všetkým hľadaj ženu…

Platiť to môže aj vo Federerovom prípade. Podľa niektorých médií nepustila 20-násobného grandslamového šampióna do Austrálie práve jeho manželka Mirka.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Hlavným dôvodom jeho neúčasti bola karanténa,“ vraví André Sa, riaditeľ turnaja v Melbourne.

Na Australian Open totiž čakajú na tenistov vzhľadom na neutíchajúcu pandémiu koronavírusu mimoriadne prísne opatrenia.

Z Los Angeles, Dubaja a Singapuru ich pripraví do Melbourne dvadsať lietadiel. Tie budú naplnené na 20 percent – aby sa zminimalizovalo riziko nákazy.

Po prílete budú v dvojtýždňovej karanténe a hotelovú izbu budú môcť opustiť len na päť hodín denne. Nie však ich rodinní príslušníci. Tí by museli tráviť celý čas v izolácii.

A to sa údajne nepáčilo Mirke…

„Počuj, mám 39 rokov, 4 deti, 20 grandslamov. V takej situácii nemám potrebu byť 5 týždňov bez rodiny,“ povedal Federer údajne riaditeľovi turnaja.

Podľa neho bola superhviezda po športovej stránke pripravená súperiť v Melbourne s najepšími. Zasiahla však „vyššia“ moc.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Mirka Federerová #Australian Open 2021