Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sa skrývalo za kulisami. Extréner Federera rozprával o Mirke

Bývalý americký tenista Paul Annacone (57) sa v posledných desaťročiach venoval práci trénera. V rokoch 1995 až 2001 oslavoval s Peteom Samprasom desať z jeho 14 grandslamových triumfov vo dvojhre, spolupracoval aj s Maratom Safinom či Timom Henmanom. A od augusta 2010 do októbra 2013 viedol Rogera Federera.

27.12.2020 07:01
Roger Federer, Mirka Federerová Foto: ,
Manželka Rogera Federera Mirka.
debata (4)

V podcaste Tennis with an Accent porozprával o začiatkoch svojej spolupráce so Švajčiarom. A veľkej zásluhe Federerovej manželky Mirky na úspechoch hrajúcej legendy.

Annacone zakaždým išiel na večeru s novým zverencom. „Zamýšľať sa nad tenisom a tréningovými metódami,“ vysvetľuje. „Našťastie tam bola Mirka,“ dodáva.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

Nielenže je rodáčka z Bojníc po Federerovom boku takmer 20 rokov, no ako bývalá hráčka (vo svetovom rebríčku WTA bola najvyššie na 76. mieste) z tenisového pohľadu aj vie, o čom hovorí.

Aj keď si Annacone vymieňal informácie s viacerými ľuďmi, ktorí spolupracovali s Federerom, Mirka nad všetkými vyčnievala.

„Nikto nerozumie Rogerovej hre lepšie ako ona. Nespoznal som ich ich len z profesionálnej stránky, ale aj tej priateľskej. Na okruhu sme sa potom stretávali roky,“ dodal.

Všetky rady sú však nanič, keď ich hviezda napokon neprijme. To však podľa renomovaného trénera nebol Federerov prípad.

„Bol veľmi otvorený novým myšlienkam. Strávili sme niekoľko nocí rozhovormi o tenise, cez deň sme trénovali. Komunikácia s nimi bola veľmi príjemná,“ dodal na adresu Federerovcov.

Kariéru veľkej opory Švajčiara, za slobodna Vavrincovej, stoplo opakujúce sa zranenia nôh a v roku 2002 zavesila raketu na klinec. V tom čase už s Federerom tvorili pár, zoznámili sa na olympijských hrách v Sydney 2000. Majú spolu štyri deti.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Miroslava Federerová