Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda hlási útok na veteránov. Cieľ je viac ako dvadsať

Novak Djokovič sa stal po šiestykrát koncoročnou svetovou jednotkou. A opäť bol pritom aj jeho slovenský tréner Marián Vajda. Vlastne ako pri každom jeho úspechu.

26.11.2020 15:23
Marián Vajda Foto: ,
Marián Vajda počas tlačovej konferencie k predstaveniu projektu Hrajme Tenis Slovensko.
debata

Najprv suverénne víťazstvo na Australian Open, potom koronapuaza, mentálne zlyhanie vo Flushing Meadows a na záver dobrý turnaj na antuke v Paríži, kde však bol aj suverénny Rafael Nadal. Suma sumárum – srbský tenista bude opäť silvestrovať na tenisovom tróne.

„Je to fantastický úspech. Splnil cieľ, ktorý si vytýčil. V roku 2021 sa chce zamerať hlavne na grandslamové turnaje a priblížiť sa k Federerovi s Nadalom, ktorí majú po dvadsať titulov. V budúcnosti chce ich rekord prekonať,“ prezradil Vajda ambície sedemnásťnásobného grandslamového šampióna.

VIDEO: Marián Vajda je jedným zo zakladajúcich členov projektu HRAJME TENIS SLOVENSKO

Video

Bola to náročná sezóna. Rodáka z Belehradu zastavila v najlepšom. Veď po jeho triumfálnom ťažení v Melbourne sa tenisový kolotoč na dlhé mesiace zastavil.

Djokovič prekonal koronavírus a musel sa popasovať aj s nepriazňou médií, ktorým akoby nabíjal svojimi kontroverznými vyhláseniami. Usporiadanie balkánskeho podujatia uprostred pandémie bolo poslednou kvapkou v pohári.

Do diania sa však vrátil vo veľkom štýle. Najprv ovládol podujatie Masters v New Yorku a potom v tom istom meste mieril za ďalším grandslamom. V osemfinále však nezvládol moment po jednom z prehratých gemov, loptičkou trafil čiarovú rozhodkyňu priamo do krku a jeho ambície sa razom rozplynuli.

„Škoda, aj tam sa mohol dostať ďaleko,“ myslí si skúsený kouč.

O mesiac neskôr to bol na Roland Garros opäť starý dobrý Djokovič. Lenže Paríž je mesto zasnúbené Španielovi Nadalovi a vo finále Srb nemal žiadnu šancu. „Bolo chladno i veterno a mnohí hovorili, že takéto podmienky by mohli Novakovi vyhovovať. Rafa však podal vynikajúci výkon a Novak nebol úplne vo svojej koži,“ zhodnotil Vajda.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Na záverečnom Turnaji majstrov stroskotal Djokovič v semifinále na Dominicovi Thiemovi.

„Azda už nemal takú motiváciu. V rozhodujúcom tajbrejku viedol nad Dominicom 4:0, no chýbala mu iskra,“ poznamenal 55-ročný rodák z Považskej Bystrice, ktorý má v pozícii kouča už sedemnásť grandslamových titulov, najviac zo všetkých trénerov.

Dianie vo svete tenisu sa teraz na pár týždňov zastavilo. Po Novom roku sa všetko presunie do Austrálie s vrcholom na Australian Open.

O prvom grandslame v sezóne sa už teraz špekuluje. O tom, že by sa po vzore tohtoročného Wimbledonu zrušil, sa zatiaľ nehovorí, odklad o týždeň, či dva, je však veľmi reálny.

„Bude to veľmi namáhavé z hľadiska organizácie. Bolo by super, ak by bola v Melbourne bublina ako v New Yorku,“ dodal Vajda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda