Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lepšie ako nič. Australian Open sa možno začne až vo februári

Minister športu austrálskeho štátu Victoria Martin Pakula naznačil možný odklad štartu úvodného grandslamového tenisového turnaja sezóny Australian Open z pôvodného termínu 18. januára 2021 o týždeň alebo dva.

25.11.2020 14:10
Australian Open Foto: ,
Australian Open v Melbourne.
debata

Posun úvodu podujatia zvažujú Austrálčania v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Podľa Pakulu aktuálne prebiehajú rokovania medzi lokálnou vládou a tenisovými funkcionármi, ako zabezpečiť organizáciu AO v Melbourne. Podľa ministerského predsedu štátu Victoria Dana Andrewsa sú rokovania na míle vzdialené od dohody.

„Na stole máme viacero možných dátumov. Videl som návrhy, ktoré rátajú s posunom o týždeň či dva. Myslím si, že je to stále viac reálne. Nie je to však jediná možnosť. Všetci vieme, že Roland Garros v Paríži sa konal o niekoľko mesiacov neskôr a Wimbledon sa nehral vôbec,“ povedal Pakula a pokračoval: „Stále je reálnejšie to, že odklad bude o kratší čas ako dlhší. Nechcem sa opakovať, ale ide o veľmi komplexné rokovania.“

Šéf turnaja aj organizácie Tennis Australia Craig Tiley počas ostatného víkendu informoval, že definitíva by mala padnúť do dvoch týždňov. Tradične sa Australian Open koná v druhej polovici januára, čo vychádza na prázdniny v krajine. Austrálsky štát Victoria tvrdo zasiahla pandémie koronavírusu, v meste Melbourne platia prísne pravidlá vrátane zákazu nočného vychádzania či výrazné obmedzenie cestovania. Situácia sa tam však už zlepšuje a posledné úmrtie na ochorenie COVID-19 tam zaznamenali ešte koncom októbra.

Najkrajšie hráčky tenisovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carling Bassettová (Kanada) - V roku 1985...

Pakula vopred nechcel komentovať možné obmedzenia či výnimky pre hráčov, ktorí prídu do Melbourne na Australian Open. Aktuálne platí, že všetky osoby prichádzajúce do Austrálie, musia absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu. „Aj tieto veci riešime. Hlavné slovo budú mať odborníci na zdravie, ktorí určia podmienky. Na ATP a WTA potom bude, či ich prijmú alebo nie,“ dodal Pakula.

Austrálska strana už skôr informovala, že tradičné turnaje, ktoré predchádzajú Australian Open, teda podujatia v Brisbane, Sydney, Perthe a Adelaide, sa všetky uskutočnia v štáte Victoria. Predíde sa tým obmedzeniam pri cestovaní medzi jednotlivými štátmi v Austrálii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open 2021