Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vzbura proti legendám. Nadal s Djokovičom v Londýne skončili

Rakúsky tenista Dominic Thiem sa rovnako ako vlani prebojoval do finále dvojhry na turnaji majstrov v Londýne.

21.11.2020 18:15 , aktualizované: 22.11.2020 00:03
Rafael Nadal Foto: ,
Dominic Thiem.
debata (10)

V strhujúcom úvodnom semifinále zvíťazil ako nasadená trojka nad svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5).

V dueli o titul nastúpi v nedeľu proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi, ktorý si taktiež v troch setoch poradil so Španielom Rafaelom Nadalom 3:6, 7:6 (4), 6:3.

Thiem v 02 aréne nadviazal na vlaňajšie víťazstvo nad Djokovičom zo základnej skupiny a skorigoval vzájomnú bilanciu na 5:7.

„Nolemu“ odplatil prehru z tohtoročného Australian Open v Melbourne. Srb v anglickej metropole nezíska šiesty titul na Masters a nevyrovná rekordný zápis Švajčiara Rogera Federera. Napriek semifinálovej prehre však zakončí rok na vrchole mužského svetového rebríčka ATP.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

V úvodnom sete si Thiem i Djokovič až do desiateho gemu vyhrávali svoje podania. Za stavu 5:5 sa Rakúšan po víťaznom forhende do rohu dvorca dostal k prvému brejkbalu v zápase a ten aj premenil, keď Srb zahral ťažký halfvolej do siete.

Následne Rakúšan potvrdil brejk, po servise na „téčko“ premenil hneď prvý setbal.

Aj v druhom dejstve sa chlieb lámal v koncovke. Za stavu 6:5 mal Djokovič po dvoch chybách Thiema k dispozícii dva setbaly. Rakúšan ich však odvrátil, udržal si podanie a vynútil si tajbrejk.

V ňom nevyužil víťaz US Open štyri mečbaly a v dramatickej koncovke slávil úspech Djokovič, ktorý v kritických momentoch vytiahol skvelé údery a ukázal veľkú mentálnu silu.

V treťom sete si obaja hráči držali servis a rozhodnutie opäť padlo v tajbrejku. V ňom viedol Djokovič už 4:0, no Thiem otočil na 6:4 a napokon pri vlastnom servise premenil v poradí šiesty mečbal.

"Bola to mentálna bitka a veľmi ma teší, že som ju napokon zvládol. V tajbrejku druhého setu som bol nervózny a kŕčovitý, predsa len som hral proti legende.

Myslel som si, že triumf na US Open mi dodá potrebný pokoj, no opak bol pravdou. V rozhodujúcom tajbrejku som to nezabalil ani za stavu 0:4 a otočil nepriaznivý vývoj.

Je skvelé byť druhýkrát za sebou v londýnskom finále. Vlani som prehral s Tsitsipasom, teraz sa pokúsim získať titul," uviedol Rakúšan pre oficiálnu stránku ATP.

Dvojhra – semifinále:
Dominic Thiem (Rak.-3) – Novak Djokovič (Srb.-1) 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5), Daniil Medvedev (Rus.-4) – Rafael Nadal (Šp.-2) 3:6, 7:6 (4), 6:3.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Novak Djokovič #Turnaj majstrov #Dominic Thiem