Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Djokovič začal cestu za rekordom vo veľkom štýle, uspel aj Medvedev

Srbský tenista Novak Djokovič úspešne odštartoval účinkovanie na koncoročnom turnaji majstrov v Londýne.

16.11.2020 16:57 , aktualizované: 23:18
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič po víťazstve nad Diegom Schwartzmanom.
debata

Najvyššie nasadený hráč v prvom dueli skupiny s názvom Tokio 1970 potvrdil úlohu favorita a osmičku podujatia Diega Sebastiana Schwartzmana z Argentíny zdolal v dvoch setoch 6:3, 6:2. Zápas trval 78 minút.

Vo večernom stretnutí si Rus Daniil Medvedev poradil s Nemcom Alexandrom Zverevom 6:3, 6:4.

Djokovič vylepšil vzájomnú bilanciu so svojím súperom na 6:0, vôbec prvýkrát sa obaja hráči stretli v hale.

Vstup vyšiel nečakane lepšie Argentínčanovi, ktorý sa už v treťom geme dostal k dvom brejkbalom a ten druhý aj premenil. Srb reagoval okamžite rebrejkom a definitívne prevzal réžiu nad zápasom.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Vo ôsmej hre po boji zobral Schwartzamovi servis na 5:3 a v nasledujúcom geme premenil hneď prvý setbal. Djokovič vyhral päť hier za sebou, takže sa v druhom dejstve dostal do náskoku 2:0.

Argentínsky debutant na turnaji majstrov už v ďalšom priebehu nedokázal zdramatizovať vývoj duelu, variabilnejšie hrajúci Srb ho opätovne brejkol na 4:1 a pripísal si suverénne víťazstvo.

"Nezačal som najlepšie, už v tretej hre som stratil servis a až do stavu 4:3 to bolo celkom vyrovnané. Potom som zlepšil hru, hral som istejšie a s výkonom najmä v druhom sete môžem byť spokojný.

Bol to z mojej strany na úvod turnaja dobrý zápas a už sa teším na ďalšie výzvy," povedal v pozápasovom rozhovore Djokovič, ktorý môže v londýnskej 02 aréne celkovým triumfom dosiahnuť rekordné šieste víťazstvo v sezónnom finále.

Historicky by sa tak vyrovnal tentoraz absentujúcemu Rogerovi Federerovi zo Švajčiarska. Zverenec slovenského kouča Mariána Vajdu získal naposledy trofej na turnaji majstrov v roku 2015.

Štvrtý nasadený Medvedev si v druhom dueli skupiny zopakoval triumf nad Zverevom z nedávneho finále turnaja Masters v Paríži. Nepriaznivú vzájomnú bilanciu so svojim rivalom tak znížil na 3:5, keď uspel v treťom z uplynulých štyroch súbojov.

Zverev sa trápil najmä v prvom sete na podaní, súperovi ponúkol brejkbaly pri troch svojich podaniach za sebou a o dve z nich aj prišiel. Rus od stavu 2:2 vyhral tri gemy za sebou, získal rozhodujúci náskok a prvý set získal v pomere 6:3.

V druhom si obaja hráči držali servis do stavu 3:3, v siedmej hre Medvedev znova súpera brejkol a náskok si už vziať nenechal. Po 1:29 h premenil hneď prvý mečbal.

Do semifinále turnaja majstrov sa z každej skupiny prebojujú prví dvaja hráči.

Skupina Tokio 1970

Novak Djokovič (Srb.-1) – Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-8) 6:3, 6:2
Daniil Medvedev (Rus.-4) – Alexander Zverev (Nem.-5) 6:3, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Turnaj majstrov #Diego Schwartzman