Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič začal cestu za rekordom vo veľkom štýle, uspel aj Medvedev

Srbský tenista Novak Djokovič úspešne odštartoval účinkovanie na koncoročnom turnaji majstrov v Londýne.

16.11.2020 16:57 , aktualizované: 23:18
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič po víťazstve nad Diegom Schwartzmanom.
debata

Najvyššie nasadený hráč v prvom dueli skupiny s názvom Tokio 1970 potvrdil úlohu favorita a osmičku podujatia Diega Sebastiana Schwartzmana z Argentíny zdolal v dvoch setoch 6:3, 6:2. Zápas trval 78 minút.

Vo večernom stretnutí si Rus Daniil Medvedev poradil s Nemcom Alexandrom Zverevom 6:3, 6:4.

Djokovič vylepšil vzájomnú bilanciu so svojím súperom na 6:0, vôbec prvýkrát sa obaja hráči stretli v hale.

Vstup vyšiel nečakane lepšie Argentínčanovi, ktorý sa už v treťom geme dostal k dvom brejkbalom a ten druhý aj premenil. Srb reagoval okamžite rebrejkom a definitívne prevzal réžiu nad zápasom.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Vo ôsmej hre po boji zobral Schwartzamovi servis na 5:3 a v nasledujúcom geme premenil hneď prvý setbal. Djokovič vyhral päť hier za sebou, takže sa v druhom dejstve dostal do náskoku 2:0.

Argentínsky debutant na turnaji majstrov už v ďalšom priebehu nedokázal zdramatizovať vývoj duelu, variabilnejšie hrajúci Srb ho opätovne brejkol na 4:1 a pripísal si suverénne víťazstvo.

"Nezačal som najlepšie, už v tretej hre som stratil servis a až do stavu 4:3 to bolo celkom vyrovnané. Potom som zlepšil hru, hral som istejšie a s výkonom najmä v druhom sete môžem byť spokojný.

Bol to z mojej strany na úvod turnaja dobrý zápas a už sa teším na ďalšie výzvy," povedal v pozápasovom rozhovore Djokovič, ktorý môže v londýnskej 02 aréne celkovým triumfom dosiahnuť rekordné šieste víťazstvo v sezónnom finále.

Historicky by sa tak vyrovnal tentoraz absentujúcemu Rogerovi Federerovi zo Švajčiarska. Zverenec slovenského kouča Mariána Vajdu získal naposledy trofej na turnaji majstrov v roku 2015.

Štvrtý nasadený Medvedev si v druhom dueli skupiny zopakoval triumf nad Zverevom z nedávneho finále turnaja Masters v Paríži. Nepriaznivú vzájomnú bilanciu so svojim rivalom tak znížil na 3:5, keď uspel v treťom z uplynulých štyroch súbojov.

Zverev sa trápil najmä v prvom sete na podaní, súperovi ponúkol brejkbaly pri troch svojich podaniach za sebou a o dve z nich aj prišiel. Rus od stavu 2:2 vyhral tri gemy za sebou, získal rozhodujúci náskok a prvý set získal v pomere 6:3.

V druhom si obaja hráči držali servis do stavu 3:3, v siedmej hre Medvedev znova súpera brejkol a náskok si už vziať nenechal. Po 1:29 h premenil hneď prvý mečbal.

Do semifinále turnaja majstrov sa z každej skupiny prebojujú prví dvaja hráči.

Skupina Tokio 1970

Novak Djokovič (Srb.-1) – Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-8) 6:3, 6:2
Daniil Medvedev (Rus.-4) – Alexander Zverev (Nem.-5) 6:3, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Turnaj majstrov #Diego Schwartzman