Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľudia netušia, aký je to život. Búrlivák prehovoril o depresiách

Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa priznal, že bojuje s depresiami. Dvadsaťpäťročný hráč je známy búrlivou povahou, často na kurtoch rozbíja rakety, organizácia ATP mu v minulosti nariadila vyhľadať profesionálnu pomoc.

09.11.2020 09:47
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata

Kyrgios pre periodikum Sunday Telegraph prezradil, že sa cíti osamelý a hektický tenisový život mu spôsobil psychické problémy:

„Väčšina ľudí netuší, aké to je byť profesionálny tenista, aký je to osamelý život. Na kurte ste sami, nemáte sa s kým porozprávať a všetko si musíte nechať pre seba.“

Podľa jeho slov ho trápi najmä dlhodobé odlúčenie od rodiny a stav mu komplikuje aj jeho povaha. Kým na verejnosti pôsobí ako búrlivák, v súkromí ho trápia depresie:

„Raz som bol na turnaji v Šanghaji a zobudil sa o štvrtej popoludní. Iba som ležal v tmavej izbe v posteli a vôbec som nemal chuť odostrieť závesy. Bol som vážne deprimovaný.“

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

V rozhovore poukázal na povrchnosť tenisu. Hoci sa v osobnom živote angažuje v charitatívnych projektoch, napríklad sa zviditeľnil pri získavaní peňazí pre obete vlaňajších požiarov v Austrálii, ľudí zaujímajú iba jeho výkony.

„Každý na mňa vyvíja tlak, ale nikoho vlastne nezaujíma, kto som. Už som prišiel o radosť z hry, bola to špirála, ktorá ma vťahovala stále hlbšie.“

Počas pandémie koronavírusu patril k tým, ktorí vyzývali na zodpovednosť a kritizoval Novak Djokoviča za laxný prístup na jeho turnajoch.

Vynechal oba „pandemické“ grandslamy v New Yorku a Paríži a dal prednosť rodine.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

Svoje rozhodnutie si dodatočne pochvaľuje a dokonca sa teší na návrat do súťažného diania:

"Pravda, je to úžasné hrať v zaujímavých častiach sveta a merať si sily s najlepšími, mám rád aj tréningy, ale môj život nie je iba o tenise.

Som rád, že som mohol stráviť dlhšie obdobie s rodinou, venovať sa svojej nadácii na pomoc deťom a pracovať pre komunitu. Je veľa vecí okrem tenisu, ktoré mám rád."

debata chyba
Viac na túto tému: #depresia #Nick Kyrgios