Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadalov kat začal dobre. Potom však pocítil ruský valec

Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal víťazom turnaja Masters 1000 v Paríži. V nedeľnom finále dvojhry ako nasadená trojka zdolal štvorku "pavúka" Nemca Alexandra Zvereva po trojsetovom boji 5:7, 6:4 a 6:1. Zápas trval dve hodiny a sedem minút.

08.11.2020 22:01
debata
Daniil Medvedev s trofejou z Paríža. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Daniil Medvedev Daniil Medvedev s trofejou z Paríža.

Medvedev získal ôsmy titul na okruhu ATP, prvý v tejto sezóne. Na podujatí kategórie Masters triumfoval tretíkrát v kariére.

Zverev po dvoch turnajových triumfoch v Kolíne nepridal do svojej zbierky ďalší titul a prišiel o sériu výhier, ktorá trvala 12 zápasov.

V nedeľnom finále si v prvom sete obaja hráči držali podanie až do 12. gemu, v ktorom Zverev brejkol súpera, keď premenil v poradí tretí setbal. Veľmi podobný priebeh mal aj druhý set, za stavu 4:4 dokázal Medvedev zlomiť Nemcov servis a v následnom geme čistou hrou potvrdil brejk.

Od tohto momentu začal Rus na kurte dominovať. V treťom sete nedal súperovi šancu, skvele returnoval a nútil Zvereva k chybám. Získal štyri gemy za sebou, za stavu 5:1 premenil v tom siedmom v poradí druhý mečbal.

„Cítim sa skvele, som veľmi šťastný. Väčšinou po takýchto zápasov neukazujem na sebe emócie, no vždy sa v srdci teším z výhry,“ povedal Medvedev v prvom pozápasovom interview.

"Pred týmto turnajom som nemal potrebnú formu, vyplakával som a sťažoval sa svojej žene ‚Bože, nehrám dobre, nie som na takej úrovni, aby som tu mohol niečo uhrať, tobôž sa dostať do finále‘.

No napokon som získal tretí titul kategórie Masters, čo je niečo fantastické. V uplynulom týždni som dokázal vygradovať svoju formu a dostať sa na vytúžený level, na samom konci som ho dokonca aj trochu prekonal," dodal ruský tenista, ktoré všetky svoje tituly na okruhu ATP vybojoval na tvrdom povrchu.

Dvojhra – finále:

Daniil Medvedev (Rus.-3) – Alexander Zverev (Nem.-4) 5:7, 6:4, 6:1

debata chyba