Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Definitívny koniec. Rybáriková odchádza so širokým úsmevom

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ukončila vo veku 32 rokov aktívnu kariéru. Wimbledonská semifinalistka z roku 2017 o tom informovala prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na Instagrame.

29.10.2020 17:00
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata (5)

„Ako niektorí z vás možno vedia, už viac ako rok som nehrala súťažný zápas. Dúfala som, že budem hrať finále Fed Cupu v Budapešti ako posledný turnaj mojej kariéry, bohužiaľ celá situácia okolo covid-19 tieto plány zmenila. Po dôkladnej analýze rôznych scenárov som sa rozhodla ukončiť svoju profesionálnu tenisovú kariéru,“ napísala Rybáriková.

Okrem semifinále Wimbledonu si na okruhu WTA pripísala štyri turnajové vítazstvá – v roku 2009 v Birmighame, 2011 v Memphise a v rokoch 2012 a 2013 vo Washingtone. Vo finále bola spolu osemkrát.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Hello guys! As some of you may know, i haven’t been playing competitive tennis for over an year now. I was hoping to play the Fed Cup Finals in Budapest as last event of my carrier, unfortunately the whole situation around covid 19 has changed those plans. After carefully analyzing the various scenarios, i have decided to put an end to my professional tennis career. After almost 15 years of many ups and some downs, i am incredibly grateful for everything this amazing sport has given me. Besides meeting lots of nice and interesting people all over the world, i experienced amazing emotions, starting by winning my first tournament as a small girl all the way to reaching the semifinal of wimbledon in 2017. Even though there obviously were some tough moments with lots of injuries, uncertainties and sacrifices, i wouldn’t wanna miss a single second of his amazing journey. I wanna thank my family for always supporting me, all my coaches for trying to get the best out of me on the court and Kristian Cupak, who made sure i was fit enough to do so and was part of my team for almost my entire career. A special thanks goes to Lotto (clothing sponsor), Yonex (tennis equipment) and all the other sponsors, not to forget the slovak tennis federation who helped me at the beginning of the journey. Last but not least i want to thank all the fans for supporting me in good and not so good times, encouraging me during matches and through the various media channels, they always helped me going the extra step when i thought i couldn’t do it anymore. I’m leaving with a big smile on my face and am very much looking forward to see what the next chapter of my life will hold. Have fun, be well and stay healthy! Slovenská verzia v komente

Príspevok, ktorý zdieľa Magdalena Rybarikova (@magdalena_rybarikova),

"Po takmer 15 rokoch mnohých vzostupov a pádov som neuveriteľne vďačná za všetko, čo mi tento úžasný šport dal. Okrem toho, že som stretla veľa milých a zaujímavých ľudí po celom svete, zažila som úžasné emócie, počnúc víťazstvom v mojom prvom turnaji ako malé dievčatko až po semifinále Wimbledonu v roku 2017.

Aj keď očividne nastali ťažké chvíle s mnohými zraneniami, nechcela by som premeškať ani jednu sekundu tejto úžasnej cesty.

Chcem poďakovať svojej rodine za to, že ma vždy podporovala, všetkým mojim trénerom, ktorí sa na kurte snažili zo mňa dostať to najlepšie, hlavne Kristiánovi Cupákovi, ktorý stál počas skoro celej mojej kariéry po mojom boku," uviedla Rybáriková.

V rebríčku WTA bola najvyššie v marci 2018 na 17. priečke, vo štvorhre vyhrala jeden turnaj a jej maximom bola 50. pozícia z roku 2011. Na Instagrame sa poďakovala aj Slovenskému tenisovému zväzu za pomoc na začiatku kariéry.

Rybáriková v roku 2017 očarila Wimbledon Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Magdaléna Rybáriková po postupe do semifinále...

"V neposlednom rade sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom za to, že ma podporili v dobrých a nie tak dobrých časoch, povzbudzovali ma počas zápasov na rôznych mediálnych kanáloch.

Odchádzam so širokým úsmevom na tvári a veľmi sa teším na to, čo bude obsahovať ďalšia kapitola môjho života. Bavte sa, buďte zdraví a zostaňte zdraví," odkázala Rybáriková, ktorú v uplynulom období trápili zdravotné problémy.

Aktuálne jej v singlovom rebríčku WTA patrí 199. priečka. Na prize money zarobila podľa oficiálnej stránky ženského okruhu v kariére spolu 5,25 milióna amerických dolárov.

"Magda bola a stále je veľkou inšpiráciou pre mladých tenistov. Je príkladom toho, ako sa zo skromného a talentovaného dievčaťa z dedinky pri Piešťanoch môže stať svetová tenistka, semifinalistka Wimbledonu.

Chcel by som sa jej v mene Slovenského tenisového zväzu poďakovať za dlhoročnú skvelú reprezentáciu Slovenska. Som rád, že som mohol byť pri tom a sledovať rozvoj jej veľkého talentu a úspešnú kariéru.

Verím, že sa jej bude rovnako dariť aj v ďalšom osobnom i pracovnom živote. Držím jej veľmi palce," reagoval na rozhodnutie Rybárikovej ukončiť kariéru generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška na oficiálnom zväzovom webe.

Dlhoročná spoluhráčka zo slovenského fedcupového tímu Anna Karolína Schmiedlová pre portál stz.sk povedala:

„Ďakujem Magde za to, že je mojou dobrou kamarátkou. Obdivujem ju za všetko, čo dokázala v tenise, ale aj za to, aká je osoba. Vždy mi pomohla a poradila, keď som to potrebovala. Prajem jej, aby bola šťastná a spokojná vo všetkom, čo ju v ďalšom živote čaká.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková