Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer a doping? Vychádza kniha, ktorá vyvolá veľké vášne

O dopingu v tenise sa už pohovorilo veľa.

26.10.2020 17:20
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata (2)

Nejeden hráč zaň dokonca aj pykal. Spomeňme len pár mien – Andre Agassi, Richard Gasquet, Marin Čilič, ale aj Petr Korda či Karol Beck, ktorý nemohol pomôcť slovenským tenistom vo finále Davisovho pohára 2005.

V súvislosti s nekalými praktikami sa spomínal aj Rafael Nadal – španielskeho velikána dokonca kedysi priamo obvinila aj francúzska ministerka športu Roselyne Bachelotová. „Vieme, že Nadalovo slávne zranenie bolo spôsobené skutočnosťou, že mal pozitívny dopingovú kontrolu,“ tvrdila bez dôkazov v roku 2016. Narážala na sezónu 2012, kedy Malorčan dlhodobo laboroval so zranením nohy.

Ale späť do súčasnosti – Gilles Simon je 35-ročný tenista, aktuálne 58. tenista sveta. Francúz má občas kontroverzné spôsoby a taká je aj jeho kniha, ktorá sa čoskoro objaví na pultoch. Neváhal si v nej rýpnuť. Aj do najväčšej hviezdy na tenisovom nebi. Naopak, Rafaela Nadala sa zastal.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Pre niektorých je ťažké pochopiť, že Rafael Nadal je lepší tenista ako Roger Federer,“ napísal bývalý šiesty hráč sveta. To bol podľa Simona jediný dôvod, prečo sa dopingové obvinenia šírili výlučne v spojení s antukovým kráľom. „Nadal pre väčšinu z tých, čo to tvrdili, jednoducho nezapadá do schémy ich vzoru,“ citoval z knihy portál „tennishead.com “.

Potom obrátil pozornosť na 39-ročného Bazilejčana.

„Rád by som zdôraznil, že v tejto súvislosti nikdy nehovoríme o Federerovom tele,“ uviedol v narážke, že Nadalova svalnatá postava budí ďaleko väčšiu pozornosť než muskulatúra Švajčiara. Autor knihy však upozorňuje, že v roku 2017, keď mal Federer 35, hral päť setov proti Nadalovi v Austrálii. „Bolo to niečo mimoriadne. Ale nikto na to nikdy nepoukazoval,“ poznamenal Simon.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Gilles Simon