Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol pozitívny, utiekol z Petrohradu. Lepšie ako sovietska nemocnica, bráni ho kouč

Americký tenista Sam Querrey mal pozitívny test na nový koronavírus počas turnaja ATP v Petrohrade. Miestne úrady ho umiestnili do izolácie, tridsaťtriročný hráč však spolu s rodinou opustil krajinu na súkromnom lietadle.

15.10.2020 19:43
Sam Querrey Foto: ,
Sam Querrey.
debata (1)

Organizátori vo štvrtok informovali, že Querrey i jeho manželka mali po príchode do Ruska negatívne testy, no po štyroch dňoch v nedeľu im už vyšli pozitívne výsledky.

Querreyho následne vyradili z turnaja a celú rodinu požiadali, aby zostala v karanténe vo svojom hoteli.

V pondelok ich prišli skontrolovať lekári, no Querrey odmietol otvoriť s tým, že jeho malý syn spí. Rodina následne opustila hotel pred ďalšou kontrolou, ktorá sa mala konať v utorok.

„Sam Querrey, ktorého identifikovali bezpečnostné kamery, opustil hotel spolu so svojou rodinou 13. októbra o 5.45 h ráno bez toho, aby informoval recepčnú službu. Ako informoval zástupcu ATP, Rusko opustili súkromným lietadlom,“ uviedli predstavitelia turnaja.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Vedenie ATP oznámilo, že vyšetruje incident z Petrohradu, no nemenovalo Querreyho.

"ATP si je vedomé incidentu, ktorý sa týka závažného porušenia protokolu Covid-19 na tohtotýždňovom turnaji Petrohrad Open. Dodržovanie zdravotných a bezpečnostných protokolov je zásadné pre zaistenie bezpečného priebehu podujatí v súlade s pokynmi miestnych orgánov.

Porušenie protokolu môže ohroziť organizáciu podujatia a mať následky na zvyšok Tour. V súlade s kódexom správania ATP berieme túto záležitosť mimoriadne vážne a momentálne prebieha vyšetrovanie," uvádza sa v stanovisku ATP. Informovala agentúra AP.

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

K situácii sa na Twitteri vyjadril niekdajší tréner ruskej tenisovej legendy Marie Šarapovovej Michael Joyce. K podobnému rozhodnutiu by sa vraj na Querreyho mieste odhodlal aj on.

"Nežartujem, ale s manželkou a osemmesačným dieťaťom by som urobil to isté. V žiadnom prípade by som nešiel do sovietskej nemocnice a odlúčil sa od svojho dieťaťa na 14 dní,“ napísal 47-ročný Joyce. Počas hráčskej kariéry bol najvyššie na 64. priečke rebríčka ATP (v roku 1996), po zranení zápästia sa z neho stal kouč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sam Querrey #koronavírus