Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teraz to už vidíte? Serena tvrdí, že oproti beloškám bola podhodnotená

Hrajúca tenisová ikona Serena Williamsová uviedla, že počas celej svojej kariéry bola "finančne podhodnotená a nedostatočne zaplatená" pre farbu pleti a dodala, že sa musela na kurte viac snažiť, aby získala rovnaké uznanie ako belošky.

07.10.2020 14:17
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata (9)

Tridsaťdeväťročná Američanka poskytla rozhovor pre britský Vogue, v ktorom vysvetlila, že od svojho profesionálneho debutu v polovici 90. rokov s ňou na profiokruhu zaobchádzali rozdielne. Počas cesty na vrchol vraj neustále čelila prekážkam na kurte i mimo neho.

Dvadsaťtrinásobná grandslamová víťazka uviedla, že napriek všetkým ťažkostiam, ktoré ju sprevádzali, nechcela nič zmeniť.

„Nikdy som nepatrila k ľuďom, ktorý tvrdili, že by chceli mať inú farbu pleti alebo by boli radi, keby bola ich pokožka svetlejšia. Páči sa mi, aká som, ako vyzerám a som rada, že môžem byť zástupkyňou nádherných tmavých žien,“ dodala.

Serena Williamsová je podľa magazínu Forbes aktuálne druhou najlepšie zarábajúcou športovkyňou (49,9 milióna dolárov ročne).

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....

V interview vyzdvihla aktivitu hnutia Black Lives Matter, ktoré upozornilo na rasovú diskrimináciu.

"My černosi sa teraz môžeme ozvať – a technológie sú toho veľkou súčasťou. Vidíme veci, ktoré boli roky ukryté, veci, ktorými sme si ako ľudia museli prejsť.

Na konci mája mi veľmi veľa bielych ľudí napísalo, že im je ľúto všetkého, čím som si musela prejsť. Nepoviem, že tomu začali rozumieť – pretože si nemyslím, že tomu môžu rozumieť – ale začali to vidieť.

Serena Williamsová v zápasovom nasadení. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Serena Williamsová Serena Williamsová v zápasovom nasadení.

Povedala som si: No, nič z toho ste predtým nevideli? Rozprávala som o tom počas celej svojej kariéry. Jedna vec striedala druhú," dodala.

Williamsová na Roland Garros mohla zaútočiť na rekord Margaret Courtovej, ktorá si vybojovala 24 grandslamlových titulov. Tento rok jej to však nevyjde, pretože pred týždňom z turnaja odstúpila pre zranenie achilovky.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams