Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodcom prilbu, nie rúško. Djokovič chce dať bodku za US Open

V utorok to bol presne mesiac, čo tenisovým New Yorkom otriasla nečakaná bomba. Novak Djokovič predčasne skončil na turnaji. Nevídaným spôsobom...

07.10.2020 09:30
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Po tom, ako srbský tenista v osemfinále US Open prišiel o podanie, pri odchode z kurtu poslal loptičku nešťastne priamo čiarovej rozhodkyni do krku. Verdikt bol nekompromisný – grandslamové podujatie sa v tej chvíli pre rodáka z Belehradu skončilo.

Dá sa povedať, že incident zatienil zvyšok slávneho betónového turnaja. A rozdelil tenisový svet. Väčšia časť uznala, že rozhodnutie diskvalifikovať Djokoviča bolo správne, druhá namietala a pýtala sa: „Čo ak by na jeho mieste bol Roger Federer?“

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión sa však otriasol, organizátorom vo Flushing Meadows sa ospravedlnil, následne vyhral turnaj v Ríme a na Roland Garros prišiel spraviť reparát. Osud mu doprial. V stredajšom štvrťfinálovom zápase narazí na Pabla Carrena-Bustu. Španiela, ktorý newyorské udalosti sledoval z opačnej strany kurtu. Môže si vari tenisový fanúšik priať ešte väčšiu zápletku?

Len ťažko.

Djokovič má v Paríži fazónu. Ak ho doteraz niekto potrápil, tak potom v pondelok Rus Karen Chačanov. Svetová jednotka aj napriek tomu vyhrala 3:0 na sety. V úvodných troch kolách dokonca stratila iba jedenásť gemov. Nejeden expert už vyslovil presvedčenie, že čoskoro môže zasadiť úder aj kráľovi antuky – Rafaelovi Nadalovi priamo v jeho obývačke.

Mimochodom, zverenec Slováka Mariána Vajdu dosiahol vo Francúzsku nevšedný míľnik. Po Rogerovi Federerovi je iba druhým hráčom v histórii, ktorý na každom z grandslamových podujatí vyhral aspoň 70 zápasov.

Carreno-Busta je však jedným z najlepších antukárov súčasnosti. Svojho štvrťfinálového súpera vyzve piatykrát v kariére. Prvé tri stretnutia prehral, o tom poslednom sme už písali. Djokovič naň chce dať zabudnúť.

Alebo že by nie? V zápase proti Chačanovovi sa loptička od rámu jeho rakety odrazila – no hádajte kam…

Predsa do hlavy čiarového rozhodcu. Avšak zatiaľ čo pri newyorskej epizóde zohrala nemalú úlohu aj Djokovičova frustrácia, tentoraz v tom bol absolútne nevinne. Samozrejme, že neprajníci si na ňom zgustli. „Už zase? Toto nevymyslíš! Diskvalifikovali niekoho z dvoch po sebe idúcich grandslamov? Rozhodcovia pri zápasoch Djokoviča potrebujú skôr prilbu ako rúško,“ robili si žarty zo svetovej jednotky.

Srb celú situáciu poňal s nadhľadom a jemu typickým humorom. Čiarového arbitra pohladkal a uistil sa, že je v poriadku.

Ale teraz už žarty bokom. Na Roland Garros ide do tuhého.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros 2020