Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Čiaroví rozhodcovia sú prežitok, rýpal Djokovič. Potom trafil do hlavy ďalšieho

Ubehol už takmer mesiac od chvíle, keď Novak Djokovič trafil do krku čiarovú rozhodkyňu v osemfinále US Open a z jedného z najväčších tenisových turnajov na svete ho vylúčili.

06.10.2020 10:56
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič sa ospravedlňuje čiarovému rozhodcovi, ktorého trafil do hlavy.
debata (8)

V rovnakej fáze podujatia Roland Garros sa nešťastný moment zopakoval, aj keď v odlišnej situácii a za iných okolností ako v New Yorku.

Tentoraz sa loptička odrazila od rámu Srbovej rakety do hlavy čiarového rozhodcu pri returne podania Rusa Karena Chačanova.

Rozrušený Djokovič ihneď pribehol k zasiahnutému mužovi. Srb po dueli, ktorý ovládol v troch setoch, priznal, že zažil déjà vu. Arbitra chcel vyhľadať osobne ešte raz a uistiť sa, či je v poriadku, pretože loptička mu na hlave nechala začervenané miesto.

„Samozrejme, že ľudia po udalostiach v New Yorku budú túto vec riešiť. Za 15 rokov, odkedy som na okruhu sa niečo podobné stalo viackrát mne i ďalším hráčom,“ dodal.

Mal pravdu, na Twitteri si viacerí fanúšikovia na záberoch z Paríža zgustli.

„Už zase? Toto nevymyslíš! Diskvalifikovali niekoho z dvoch za sebou idúcich grandslamov? Rozhodcovia pri zápasoch Djokoviča potrebujú skôr prilbu ako rúško,“ robili si žarty z srbskej jednotky.

Djokovič ešte pred spomínaným duelom prilial trochu oleja do ohňa vyhlásením, že čiaroví rozhodcovia sú prežitok a malo by ich celoplošne nahradiť tzv. jastrabie oko, čiže elektronický systém monitorujúci dopady loptičiek počas zápasov.

Novaka Djokoviča diskvalifikovali z US Open Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu.

„Pri všetkej úcte k ľuďom aj tradíciám v tenise, dnešné technológie sú také pokročilé, že nevidím dôvod, aby čiaroví rozhodcovia boli súčasťou zápasov. Je to môj názor a hovorím to úprimne,“ povedal Djokovič podľa webu essentiallyspor­ts.com.

„Rozumiem tomu, že technológie sú finančne náročné, takže je tu aj ekonomická stránka veci, ktorú treba zohľadniť. Celý svet sa však uberá týmto smerom a skôr či neskôr sa čiarových rozhodcov zbavíme. Moje úvahy sa netýkajú zberačov loptičiek. Tie deti by mali na zápasoch zostať,“ dodal Djokovič.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros