Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiaroví rozhodcovia sú prežitok, rýpal Djokovič. Potom trafil do hlavy ďalšieho

Ubehol už takmer mesiac od chvíle, keď Novak Djokovič trafil do krku čiarovú rozhodkyňu v osemfinále US Open a z jedného z najväčších tenisových turnajov na svete ho vylúčili.

06.10.2020 10:56
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič sa ospravedlňuje čiarovému rozhodcovi, ktorého trafil do hlavy.
debata (8)

V rovnakej fáze podujatia Roland Garros sa nešťastný moment zopakoval, aj keď v odlišnej situácii a za iných okolností ako v New Yorku.

Tentoraz sa loptička odrazila od rámu Srbovej rakety do hlavy čiarového rozhodcu pri returne podania Rusa Karena Chačanova.

Rozrušený Djokovič ihneď pribehol k zasiahnutému mužovi. Srb po dueli, ktorý ovládol v troch setoch, priznal, že zažil déjà vu. Arbitra chcel vyhľadať osobne ešte raz a uistiť sa, či je v poriadku, pretože loptička mu na hlave nechala začervenané miesto.

„Samozrejme, že ľudia po udalostiach v New Yorku budú túto vec riešiť. Za 15 rokov, odkedy som na okruhu sa niečo podobné stalo viackrát mne i ďalším hráčom,“ dodal.

Mal pravdu, na Twitteri si viacerí fanúšikovia na záberoch z Paríža zgustli.

„Už zase? Toto nevymyslíš! Diskvalifikovali niekoho z dvoch za sebou idúcich grandslamov? Rozhodcovia pri zápasoch Djokoviča potrebujú skôr prilbu ako rúško,“ robili si žarty z srbskej jednotky.

Djokovič ešte pred spomínaným duelom prilial trochu oleja do ohňa vyhlásením, že čiaroví rozhodcovia sú prežitok a malo by ich celoplošne nahradiť tzv. jastrabie oko, čiže elektronický systém monitorujúci dopady loptičiek počas zápasov.

Novaka Djokoviča diskvalifikovali z US Open Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu.

„Pri všetkej úcte k ľuďom aj tradíciám v tenise, dnešné technológie sú také pokročilé, že nevidím dôvod, aby čiaroví rozhodcovia boli súčasťou zápasov. Je to môj názor a hovorím to úprimne,“ povedal Djokovič podľa webu essentiallyspor­ts.com.

„Rozumiem tomu, že technológie sú finančne náročné, takže je tu aj ekonomická stránka veci, ktorú treba zohľadniť. Celý svet sa však uberá týmto smerom a skôr či neskôr sa čiarových rozhodcov zbavíme. Moje úvahy sa netýkajú zberačov loptičiek. Tie deti by mali na zápasoch zostať,“ dodal Djokovič.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros