Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia bizarnosť v Paríži. Musím si odpľuť, rozčuľoval sa veterán

Jeho meno sa azda najviac spája s neuveriteľným wimbledonským maratónom. V roku 2010 Francúz Nicolas Mahut po vyše 11-hodinovom boji podľahol Američanovi Johnovi Isnerovi. Išlo o najdlhší duel v histórii tenisu.

06.10.2020 08:15
Roland Garros, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Tridsaťosemročný veterán Mahut na seba upozornil aj na prebiehajúcom grandslamovom turnaji Roland Garros. V osemfinále štvorhry, v ktorej nastupuje s krajanom Pierrom-Hugesom Herbertom, si na kurte odpľul, čím porušil pravidlo turnaja počas pandémie koronavírusu.

Mahuta už v úvode zápasu proti holandsko-chorvátskemu duu Wesley Koolhof, Nikola Mektič, napomenul empajrový rozhodca za trojnásobné porušenie nariadenia a začalo sa slovné naťahovanie.

„Už sa s vami nebudem rozprávať,“ adresoval Mahut arbitrovi a nechal si zavolať supervízorku turnaja. Tá za ním zakrátko aj prišla, rozhodca jej opísal situáciu.

„Zakaždým, keď hrávam na antuke, mám niečo v krku a musím to vypľuť. Odohral som tu tri zápasy a nikto mi nič nepovedal, až teraz. Hrám 20 rokov a až doteraz som nedostal upozornenie. Ukážte mi to v pravidlách,“ žiadal rozladený tenista.

S odporučením použiť na zlozvyk vreckovku sa neuspokojil a nariadenie označil za najhlúpejšie vôbec.

Po tejto vsuvke zápas pokračoval a pre domácu dvojicu napokon znamenal rozlúčku s turnajom po prehre 2:6, 6:7.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Nicolas Mahut