Ďalšia bizarnosť v Paríži. Musím si odpľuť, rozčuľoval sa veterán

06.10.2020 08:15
Roland Garros, ilustračná
Ilustračná snímka. Autor: ,

Jeho meno sa azda najviac spája s neuveriteľným wimbledonským maratónom. V roku 2010 Francúz Nicolas Mahut po vyše 11-hodinovom boji podľahol Američanovi Johnovi Isnerovi. Išlo o najdlhší duel v histórii tenisu.

Tridsaťosemročný veterán Mahut na seba upozornil aj na prebiehajúcom grandslamovom turnaji Roland Garros. V osemfinále štvorhry, v ktorej nastupuje s krajanom Pierrom-Hugesom Herbertom, si na kurte odpľul, čím porušil pravidlo turnaja počas pandémie koronavírusu.

Mahuta už v úvode zápasu proti holandsko-chorvátskemu duu Wesley Koolhof, Nikola Mektič, napomenul empajrový rozhodca za trojnásobné porušenie nariadenia a začalo sa slovné naťahovanie.

„Už sa s vami nebudem rozprávať,“ adresoval Mahut arbitrovi a nechal si zavolať supervízorku turnaja. Tá za ním zakrátko aj prišla, rozhodca jej opísal situáciu.

„Zakaždým, keď hrávam na antuke, mám niečo v krku a musím to vypľuť. Odohral som tu tri zápasy a nikto mi nič nepovedal, až teraz. Hrám 20 rokov a až doteraz som nedostal upozornenie. Ukážte mi to v pravidlách,“ žiadal rozladený tenista.

S odporučením použiť na zlozvyk vreckovku sa neuspokojil a nariadenie označil za najhlúpejšie vôbec.

Po tejto vsuvke zápas pokračoval a pre domácu dvojicu napokon znamenal rozlúčku s turnajom po prehre 2:6, 6:7.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Páči sa Vám tento článok? Prosíme, podporte kvalitnú žurnalistiku.

Cieľom denníka Pravda a jeho internetovej verzie je prinášať Vám každý deň aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá, ďalšie užitočné a praktické informácie ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť Poslať SMS Predplatiť denník
#Roland Garros #Nicolas Mahut
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku