Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kašľal, mal horúčku. Nemal som hrať, kajá sa Zverev

Nemecký tenista Alexander Zverev sa po vypadnutí z grandslamového turnaja Roland Garros priznal k tomu, že na osemfinálový zápas proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi nastúpil s horúčkou a kašľom.

05.10.2020 12:48
Francúzsko Tenis Roland Garros muži dvojhra 1/8... Foto: ,
Alexander Zverev na Roland Garros 2020.
debata (1)

Šiesty nasadený hráč turnaja a finalista US Open utrpel v osemfinále prehru 3:6, 3:6, 6:4 a 3:6. Zverev uviedol, že už po piatkovom zápase s Marcom Cecchinatom mal teplotu 38 stupňov Celzia.

„Po tom zápase som bol úplne chorý. Nemohol som poriadne dýchať, mal som horúčku, takže nie som v najlepšom fyzickom stave. Ak mám byť úprimný, nemal som dnes hrať. No dúfal som, že by som mohol vyhrať v troch setoch,“ povedal reportérom.

Dvadsaťtriročný Nemec síce mal 29. septembra negatívny test na nový koronavírus, no Francúzska tenisová federácia vyhlásila, že pred duelom nekonzultoval svoj stav s turnajovými lekármi.

Talian Sinner sa vo veku 19 rokov a 56 dní stal najmladším účastníkom štvrťfinále grandslamového turnaja od roku 2006, keď sa to podarilo Novakovi Djkovičovi. V najbližšom zápase ho čaká dvanásťnásobný šampión Rafael Nadal.

Na otázku, či sa neobáva o svoje zdravie po ľahkovážnom prístupe Zvereva odpovedal:

"Ani som si to veľmi neuvedomil. Myslím, že v prvom sete si zavolal lekára na kurt, ale nepýtal som sa prečo. Sústredil som sa na seba. Ak niečo mal, je mi ho ľúto. No nie je pozitívny na COVID-19.

Viete, testovali nás už veľakrát a ani sme neboli tak blízko pri sebe. Takže si nemyslím, že budem mať v nasledujúcich dňoch horúčku, aspoň v to dúfam."

Kvitová do štvrťfinále

Česká tenistka Petra Kvitová sa presvedčivým spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Siedma nasadená hráčka vyradila v pondelňajšom osemfinálovom dueli Číňanku Šuaj Čang v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

Dvojnásobná wimbledonská víťazka excelentne vstúpila do zápasu a po dvoch brejkoch si vypracovala náskok 4:0, ktorý si udržala až do konca prvého setu.

V chladnom počasí Kvitová na dvorci dominovala, hneď v úvode druhého dejstva opäť zobrala Číňanke podanie a tešila sa z postupu. Jej maximum na parížskej antuke je semifinálová účasť z roku 2012, vo štvrťfinále je iba druhýkrát.

„Nebolo to vôbec ľahké. Súperka hrala agresívne, ale zvládla som to, hoci som to za stavu 5:2 v druhom sete ešte nedokázala dopodávať. Druhýkrát to už vyšlo,“ povedala po zápase Kvitová, ktorá v priebehu turnaja ešte nestratila ani set a na budúci týždeň bude opäť figurovať v najlepšej svetovej desiatke.

Ďalšou súperkou Kvitovej bude nenasadená Laura Siegemundová. Tridsaťdvaročná Nemka v pondelok ešte vylepšila svoje grandslamové maximum, keď v osemfinále zdolala niekdajšiu juniorskú šampiónku z Paríža Španielku Paulu Badosovú Gibertovú rovnako v dvoch setoch 7:5 a 6:2.

Ženy – dvojhra – osemfinále

Petra Kvitová (ČR-7) – Šuaj Čang (Čína) 6:2, 6:4, Laura Siegemundová (Nem.) – Paula Badosová Gibertová (Šp.) 7:5, 6:2

Kužmová s Plíškovou prehrali

Slovenská tenistka Viktória Kužmová s Češkou Kristýnou Plíškovou vypadli v osemfinále štvorhry na grandslamovom Roland Garros.

Ako turnajové trinástky prehrali v pondelok so štvrtým nasadeným českým párom Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková v dvoch setoch 4:6 a 2:6.

Pre zverenku trénera Tomáša Hrunčáka to bolo tretie osemfinále v kariére na parížskej antuke vo štvorhre, čo je zároveň zatiaľ jej maximum na tomto podujatí.

Ženy – štvorhra – osemfinále

Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (ČR-4) – Kristýna Plíšková, Viktória KUŽMOVÁ (ČR/SR-13) 6:4, 6:2

Tsitsipas i Djokovič idú ďalej

Srbský tenista Novak Djokovič pokračuje na grandslamovom Roland Garros naďalej bez straty setu. Najvyššie nasadený hráč si v pondelňajšom osemfinále poradil s Rusom Karenom Chačanovom 6:4, 6:3, 6:3. Zápas trval 2:23 h.

Najbližším súperom zverenca trénera Mariána Vajdu bude úspešnejší zo súboja medzi Španielom Pablom Carrenom-Bustom a nemeckým kvalifikantom Danielom Altmaierom.

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále Roland Garros. Piaty nasadený hráč vyhral v pondelňajšom osemfinále nad turnajovou osemnástkou Bulharom Grigorom Dimitrovom v troch setoch 6:3, 7:6 (9) a 6:2.

Tsitsipas mal s premožiteľom Slováka Andreja Martina z druhého kola výraznejšie starosti iba v druhom sete, ked v tajbrejku odvrátil dva setbaly súpera. Grék dosiahol zatiaľ svoj najlepší výsledok na podujatiach veľkej štvorky vlani na Australian Open, kde sa dostal do semifinále.

V boji o postup medzi elitné kvarteto sa Tsitsipas stretne s Rusom Andrejom Rubľovom. Trinásty nasadený hráč zdolal Maďara Mártona Fuscovicsa v štyroch setoch 6:7 (4), 7:5, 6:4 a 7:6 (3). Rubľov po takmer štvorhodinovom boji vyrovnal postupom medzi osem najlepších svoje grandslamové maximum z US Open 2017 a 2020. Rus vo štvrtom sete úspešne čelil trom setbalom Fucsovicsa. Obaja hráči až 12-krát prišli o svoje podanie.

Muži – dvojhra – osemfinále

Novak Djokovič (Srb.-1) – Karen Chačanov (Rus.-15) 6:4, 6:3, 6:3, Stefanos Tsitsipas (Gr.-5) – Grigor Dimitrov (Bulh.-18) 6:3, 7:6 (9), 6:2, Andrej Rubľov (Rus.-13) – Márton Fucsovics (Maď.) 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #koronavírus #Roland Garros 2020