Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto osemfinále krutá stopka. Schmiedlovej nedala šancu kvalifikantka

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Argentínskej kvalifikantke Nadii Podoroskej podľahla 3:6, 2:6.

02.10.2020 14:39
Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová v zápase 3. kola Roland Garros.
debata (17)

Na parížskej antuke nevyužila šancu postúpiť prvýkrát do osemfinále podujatia veľkej štvorky. Vo francúzskej metropole vyrovnala svoje grandslamové maximum z Roland Garros 2014 a US Open 2015.

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Podoroskou, keď dvakrát stratila podanie a Argentínčanka si vybudovala náskok 4:0. Prvé tri gemy boli pritom veľmi vyrovnané a trvali dokopy 25 minút. Schmiedlová v nich mala niekoľko gembalov i brejkbalov, no ani jeden nevyužila.

V ďalších minútach Slovenka znížila na 3:4, na konci siedmeho gemu si však oškrela pravé koleno a musela požiadať o medical time out. Prestávka pomohla Argentínčanke, ktorá získala ďalšie dve hry a tým aj prvý set.

Juhoameričanka s ukrajinskými koreňmi ťažila z výborného pohybu po dvorci. Hrala variabilný tenis, často využívala topspinové údery a stopbaly, čo Schmiedlovej nesedelo.

Nadia Podoroská počas zápasu s Annou Karolínou... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Nadia Podoroská Nadia Podoroská počas zápasu s Annou Karolínou Schmiedlovou.

Na začiatku druhého setu Podoroská rýchlo odskočila súperke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Schmiedlovej hneď prvý mečbal.

Ženy – dvojhra – 3. kolo:
Nadia Podoroská (Arg.) – Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 6:2

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Anna Karolína Schmiedlová #Nadia Podoroská