Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kvalitný forhend, skvelý pohyb. Martin v Paríži sfúkol Sousu, čaká ho hviezda

Slovenský tenista Andrej Martin sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole po koncentrovanom výkone vyradil Portugalčana Joaa Sousu 7:5, 6:1, 6:2. Jeho ďalším súperom bude osemnásty nasadený Bulhar Grigor Dimitrov.

29.09.2020 21:57
debata
Andrej Martin v zápase 1. kola Roland Garros. Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Andrej Martin Andrej Martin v zápase 1. kola Roland Garros.

Doterajším maximom najlepšieho slovenského singlistu na parížskej antuke je 3. kolo z roku 2016. Martinovi skvele vyšiel úvod zápasu so Sousom a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 5:2.

Portugalčan síce v ďalších minútach vyrovnal na 5:5, no záver setu patril Martinovi. Slovenský daviscupový reprezentant ťažil z kvalitného forhendu a výborného pohybu po dvorci.

Vo výmenách bol trpezlivejší i variabilnejší a robil oveľa menej nevynútených chýb.

Andrej Martin. Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Andrej Martin Andrej Martin.

Druhé dejstvo bolo jasne v Martinovej réžii. Sousa pôsobil na dvorci nervóznym dojmom, často diskutoval s empajrovým rozhodcom. Na začiatku tretieho setu Martin odskočil súperovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

V ôsmom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Sousom na 3:1. Portugalčana zdolal aj v roku 2016 na turnaji ATP v chorvátskom Umagu, kde to dotiahol až do finále a dosiahol životný úspech.

Roland Garros, muži – dvojhra – 1. kolo:

Andrej MARTIN (SR) – Joao Sousa (Portug.) 7:5, 6:1, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Martin #Roland Garros #Joao Sousa