Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úvod ako hrom. Schmiedlovú čaká v Paríži Venus, Kužmovú Kristýna Plíšková

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti bývalej svetovej jednotke Američanke Venus Williamsovej.

24.09.2020 19:30
Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata (2)

Viktóriu Kužmovú čaká Češka Kristýna Plíšková, Norberta Gombosa Chorvát Borna Čorič nasadený ako číslo 24 a Andreja Martina Portugalčan Joao Sousa.

Schmiedlová sa dostala priamo do hlavnej súťaže na základe chráneného renkingu. S Venus Williamsovou má priaznivú bilanciu 2:1. V roku 2014 ju zdolala v troch setoch práve ne Roland Garros, v tomto roku nad ňou zvíťazila na harde v mexickom Monterrey.

Schmiedlová sa minulý rok na antukovom vrchole sezóny takmer postarala o senzáciu. Proti trojnásobnej grandslamovej šampiónke Japonke Naomi Osakovej podávala na víťazstvo v zápase, no napokon prehrala.

Najkrajšie hráčky tenisovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carling Bassettová (Kanada) - V roku 1985...

Kužmová vlani postúpila v Paríži až do 3. kola, čo je jej doterajšie grandslamové maximum. S Kristýnou Plíškovou má nepriaznivú bilanciu 0:1. Vlani s ňou prehrala vo štvrťfinále turnaja WTA v uzbeckom Taškente, na podujatí v Bukurešti obe spoločne triumfovali vo štvorhre.

Martin vedie nad Sousom na zápasy 2:1. V roku 2016 ho pokoril v chorvátskom Umagu, kde sa prebojoval až do finále, V roku 2013 si s nim poradil na challengeri v San Benedette. Gombos s Čoričom sa ešte nestretli.

Roland Garros sa mal pôvodne odohrať na prelome mája a júna, pre pandémiu ho však museli preložiť na jesenný termín (27. septembra – 11. októbra). Pre obavy z ochorenia Covid-19 sa na turnaji nezúčastní obhajkyňa titulu Austrálčanka Ashleigh Bartyová.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Chýbať budú aj Osaková i vlaňajšia víťazka US Open Kanaďanka Bianca Andreescuová, ktorá pre zranenie kolena predčasne ukončila sezónu. Nasadená jednotka a šampiónka z roku 2018 Rumunka Simona Halepová si na úvod zmeria sily so Španielkou Sarou Sorribesovou Tormovou.

Najvyššie nasadený hráč v mužskom singli Srb Novak Djokovič odštartuje svoje účinkovanie na turnaji duelom proti Švédovi Mikaelovi Ymerovi. Dvanásťnásobný šampión Španiel Rafael Nadal si skríži rakety s Bielorusom Jegorom Gerasimovom.

V semifinále môže naraziť na úradujúceho víťaza US Open Rakúšana Dominica Thiema, ktorého vlani i predvlani zdolal v Paríži vo finále.

Thiem začne svoju púť na turnaji súbojom proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi, ktorý bude jedným zo šlágrov 1. kola. Riaditeľ turnaja Guy Forget počas žrebu zdôraznil, že organizátori chcú dodržať sľub a každý deň pustiť do hľadiska 5000 divákov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Roland Garros #Anna Karolína Schmiedlová