Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úbohý prejav mužnosti, schytal Rím. Djokovič bral o 10 eur viac ako Halepová

Organizátori tenisového turnaja Italian Open v Ríme čelia kritike za to, že nedokázali vyrovnať rozdiel v odmenách pre ženy a mužov.

22.09.2020 22:33
Novak Djokovič, Simona Halepová Foto: ,
Novak Djokovič a Simona Halepová s trofejami z Ríma.
debata (2)

Víťazka ženskej dvojhry Simona Halepová dostala za titul o 10 eur menej ako šampión mužského pavúka Novak Djokovič (205 190, resp. 205 200 eur).

Tento nepatrný rozdiel je podľa reakcií fanúšikov i žurnalistov prejavom dokazovania mužskej nadradenosti a krok prejavujú za úbohý.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Je vtipné, že podujatie v Ríme, ktoré sa z hľadiska prize money dlho konalo v nerovnom prostredí, sa dostalo tak blízko v sumách pre víťazov, no napokon sa organizátori rozhodli znížiť odmenu pre šampiónku o 10 eur, aby muži zostali na vrchole. Aj keď mierne. (…) Ide o prejav mužnosti a mizogýnie,“ uviedol redaktor New York Times Ben Rothenburg.

Agentúra Reuters priniesla ďalšie názory zo sociálnej siete. „Ľudia, ktorí robia rozdiely v centoch v rámci odmeňovania, sú mizogýni. Bodka,“ znel jeden z príspevkov na Twitteri.

„Ak veľmi potrebujú tých 10 eur, aby potvrdili svoju mužnosť, nech si ich nechajú a idú do čerta,“ pridal kritiku na organizátorov ďalší užívateľ.

Vlani dostal Rafael Nadal za finálový triumf v Ríme až 958 055 eur, takmer o polovicu viac ako víťazka Karolína Plíšková. Dôvodom bola rozdielna kategória turnajov ATP a WTA.

Dotácia tohtoročného, pôvodne májového turnaja, sa znížila pre pandémiu koronavírusu.

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Simona Halepová